Operatorul telecom AT&T va cumpăra compania care deţine canalele HBO şi CNN

Operatorul telecom AT&T va cumpăra compania care deţine canalele HBO şi CNN
Consiliile celor două companii s-au întâlnit în cursul zilei de sâmbătă pentru a aproba tranzacţia. Sursa citată arată că preţul urmează să fie plătit jumătate sub formă de bani, iar cealaltă jumătate sub formă de acţiuni.
 
Tranzacţia este evaluată la peste 80 de miliarde de dolari şi reprezintă un succes pentru directorul executiv al companiei, Jeff Bewkes (64 de ani), care a fost criticat în urmă cu doi ani, de către investitori, pentru că a refuzat o preluarea Time Warner de către 21st Century Fox. Preţul avansat la acea vreme era de 85 de dolari/ acţiune, mai relatează Fox News.

AT&T vrea să producă şi să deţină show-uri TV, filme şi alte produse video pe care să le distribuie clienţilor săi de televiziune şi telefonie mobilă. Time Warner este unul dintre cei mai mari producători de seriale şi filme din lume, compania deţinând, printre altele, Warner Bros, Turner Broadcasting, precum şi canalele HBO, CNN şi TNT.

 
Bloomberg notează că AT&T va folosi seriale precum “Urzeala Tronurilor” sau “The Big Bang Theory” pentru a creşte alte afaceri pe care le deţine. AT&T se grăbeşte să cumpere Time Warner de teamă că o altă companie i-ar putea lua-o înainte, pentru că şi Apple şi-a exprimat anul acesta interesul pentru achiziţionarea Time Warner, însă nu a venit cu o ofertă concretă.
 
Candidatul republican Donald Trump a anunţat anterior că el nu ar aproba această tranzacţie, însă nu a primit nicio reacţie din partea celor două companii.
 
AT&T are deja o datorie de 120 de mld. dolari şi ar urma să o preia şi pe cea a Time Warner de aproape 22 mld. dolari.
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult