Oppo a eliminat toate produsele din site-ul pentru Germania, întărind zvonurile privind exit-ul european

15.05.2023
Oppo a eliminat toate produsele din site-ul pentru Germania, întărind zvonurile privind exit-ul european

Deși, oficial totul este bine, versiunea germană a site-ului Oppo nu mai oferă niciun fel de informații despre produsele companiei, alimentând zvonurile cum că procesul pentru încălcarea brevetelor demarat de Nokia nu va aduce rezultatul sperat.

Recent, am aflat că Oppo a oprit orice cheltuieli de marketing cu produsele deja anunțate pentru alte regiuni ale lumii, concentrând eforturile doar pe gestionarea clienților existenți și golirea stocurilor rămase pentru vânzare. Astfel, și fanii Oppo din Franța se regăsesc într-o situație similară, neavând alte opțiuni în afara produselor rămase în stocurile magazinelor.

În mod oarecum optimist, homepage-ul Oppo încă ilustrează parteneriatul cu UEFA Champions League, menționând doar că actualele serii Reno 8 și Find N2 Flip nu sunt disponibile consumatorilor din Germania.

Problemă majoră pentru BBK (compania care deține brandurile Oppo și Realme), unele dintre tehnologiile 4G și 5G utilizate sunt deja licențiate de finlandezii de la Nokia. Iar pentru a continua să le folosească, producătorul chinez nu poate să negocieze punctual plata taxelor datorate, legislația germană obligând semnarea unui acord aplicabil la nivel global. Altfel spus, BBK ar urma să plătească o taxă pentru fiecare telefon fabricat, indiferent că acesta este vândut într-un magazin european, din SUA sau chiar din China.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult