Apar noi indicii pentru exit-ul OPPO și OnePlus din Franța, posibil și restul Europei

09.05.2023
Apar noi indicii pentru exit-ul OPPO și OnePlus din Franța, posibil și restul Europei

Urmând problemelor legale ce au dus la suspendarea temporară a operațiunilor din Germania, noi informații venite din rândul angajaților și colaboratorilor par să arate încetarea iminentă a activităților și din Franța, Oppo alocând resurse doar pentru administrarea clienților existenți și vinderea produselor rămase pe inventar.

În ciuda comunicărilor oficiale în ton optimist, OPPO și subsidiara OnePlus par să fi sistat orice pregătiri pentru introducerea de noi produse în catalog. Operațiuni esențiale precum antrenarea echipelor de vânzări, esențială pentru promovarea produselor în magazine, par să fie complet neglijate în ciuda faptului că ar fi produse noi au fost anunțate deja pentru piețele globale.

Plecarea OPPO din Europa este confirmată și de reprezentanții mai multor magazine retail din Franța, care ar fi declarat că oficialii brandului sunt interesați doar de vânzarea inventarului existent, sistând orice inițiativă pentru anunțarea și livrarea de noi produse pentru aprovizionarea stocurilor.

Un agent de vânzări a detaliat subiectul:

Am înțeles că pleacă, pentru că eram mai instruiți pe produse noi. Vedem Find X care iese în China, oh, nu, nu apare în Franța. Vedem noul Oppo Reno, va fi livrat în Franța? Nu. Când sosește Find N2 Flip, ni se spune despre o lansare în magazin, iar apoi nu, este disponibil doar pe site.

Zvonurile că OPPO și OnePlus părăsesc Europa au început în martie. Cu toate acestea, compania a insistat că și-a oprit doar temporar operațiunile în Germania din cauza acțiunilor legale din partea Nokia. Potrivit informațiilor obținute pe surse, Nokia ar fi cerut o taxă de 2,50 euro per smartphone vândut, reprezentând taxele de licență. Însă adevărata problemă ar fi aceea că legile germane obligă ambele companii să semneze un acord cu Nokia valabil la nivel global. Iar cum Oppo și OnePlus sunt deținute de BBK Electronics, cel din urmă ar fi obligat să plătească taxe de licență pentru toate telefoanele vândute la nivel internațional.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult