Orașul din China unde se produce iPhone 12, cel mai poluat din țară

29.10.2020
Orașul din China unde se produce iPhone 12, cel mai poluat din țară

Deși, China este de notorietate pentru poluarea uriașă a aerului, o anume regiune cunoscută în termeni populari drept ‘iPhone city’ ieste în evidență drept cel mai poluat oraș din țară, pe fondul producerii iPhone 12.

Foxconn, Wistron și Pegatron sunt adevărate motoare ale economiei chineze, producători OEM care pun milioane de angajați plătiți cu salarii modeste în slujba marilor branduri occidentale. Toate cele trei companii dețin fabrici uriașe în zona metropolei Zhengzhou, localizată în estul Chinei.

Urmând perioadei de stagnare indusă de măsurile de carantină impuse la începutul verii, China a intrat într-un proces agresiv de accelerare a activității industriale, puterea de la Beijing încercând astfel să recupereze cât mai mult din pierderile economice suferite în prima parte a anului. În mod inevitabil, strategia se răsfrânge asupra cetățenilor și mediul înconjurător în mod specia, eforturile pentru acoperirea comenzilor Apple și ale altor companii occidentale fiind literalmente vizibile din spațiul cosmic.

Analiștii Morgan Stanley au declarat miercuri că urmăresc rapoartele privind calitatea aerului în orașele chineze, care sugerează o creștere a activității industriale legată de producția iPhone 12. În Zhengzhou, China, un important centru de producție pentru partenerii Apple, datele privind înrăutățirea calității aerului coincid cu accelerarea activității de producție pentru noile modele de iPhone.

Potrivit Morgan Stanley, analiza calității aerului confirmă demararea producției de masă iPhone 12 cu o lună mai târziu decât în mod obișnuit.

China iPhone 12

Deși vârful de poluare industrială înregistrat la începutul lunii septembrie pentru regiunea Zhengzhou a fost unul dintre cele mai mari din țară, nivelul nu a rămas mult timp peste mediile istorice măsurate în această regiune. Între timp, creșteri similare ale nivelului de poluare au fost observate și în regiunile Chengdu și Chongqing, cunoscute drept centre industriale.

Asociată cu activitățile industriale, concentrația de dioxid de azot (NO2) este un indicator standard pentru poluarea atmosferică, efectele fiind resimțite în mod direct atât de populația regiunilor afectate dar și de mediul înconjurător, fenomene asociate precum ploile acide cauzând scăderea producțiilor agricole. Mai ales în cazul Chinei, activitatea industrială este susținută folosind surse de energie non-regenerabile precum centralele electrice pe cărbune, surse majore de gaze cu efect de seră și poluare atmosferică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult