(P) Cum să abordezi eficient campaniile de reduceri de la început de an în 2022?

29.12.2021
(P) Cum să abordezi eficient campaniile de reduceri de la început de an în 2022?

Lunile noiembrie și decembrie au fost pline de atracții de shopping, însă persoanele care nu s-au lăsat prea mult seduse de reducerile din această perioadă pot ieși în avantaj în ianuarie și februarie, prin prisma campaniilor de reduceri de la început de an. Pentru startul lui 2022 se așteaptă mari discounturi mai ales în magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte. Acestea nu au mizat prea mult pe reduceri în contextul Sărbătorilor de iarnă, dar vor avea nevoie de acțiune pentru lichidarea stocurilor, în special după data de 15 ianuarie.

Ținând cont și de situația specială cu unele restricții în mall-uri și magazine care nu sunt de maximă necesitate, este de așteptat ca sectorul de fashion și alte segmente de retail cu bunuri de folosință îndelungată să lanseze discounturi de multe zeci de procente la început de 2022. Poate fi o ocazie bună să cumperi nu doar îmbrăcăminte și încălțăminte, ci și articole de mobilier, produse electroIT etc. Spre deosebire de alți ani, mediul offline de retail este afectat de pandemie, deci în magazine fizice ai putea avea parte de reduceri chiar mai consistente decât în magazinele online. Totuși, inclusiv pe internet se vor identifica oferte cu adevărat atractive.

Cum să ieși în avantaj după perioada de reduceri de la început de an în 2022? Evită să te grăbești, nu te gândi la epuizarea stocurilor și compară ofertele între mai multe magazine. Stabilește-ți atât un buget de cheltuit, cât mai ales o listă cu produse de care ai nevoie cu adevărat. În rest, când vezi oferte promoționale foarte bune, analizează mereu oportunitatea achiziției – nu contează că este la reducere, vezi dacă merită cu adevărat pentru tine!

Unele oferte sunt de neratat, pentru că găsești de exemplu ocazia perfectă de a cumpăra un produs pe care ți-l doreai de foarte mult timp sau de care chiar ai nevoie. În cazul în care nu ai bani suficienți pe termen scurt, poți să iei în considerare un credit de nevoi personale. Împrumuturile rapide online pot să fie soluția potrivită. Variante de credite nebancare există de diverse tipuri și au toate marele avantaj de a nu presupune prea multă birocrație – poți să aplici la credit doar cu buletinul și să primești banii chiar și în aceeași zi, în contul tău bancar deschis la orice bancă din România.

Cum să nu ratezi cele mai bune oferte speciale? Abonează-te la serviciile de newsletter ale magazinelor online preferate și ale centrelor comerciale unde obișnuiești să faci shopping offline. Nu uita să-ți instalezi unele aplicații utile de cumpărături, inclusiv cele care îți oferă reduceri și cashback la magazine partenere.

Imediat după perioada de reduceri de la început de an urmează unele momente în care se oferă de obicei cadouri – Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, 1 și 8 Martie. Profită așadar de reduceri pentru a cumpăra inclusiv cadouri pentru persoanele dragi, pentru astfel de ocazii imediat următoare. Se știe că începând cu jumătatea lui februarie, numărul de promoții puternice este mult mai redus în retail, căci se lansează în prim-plan inclusiv colecțiile de produse legate de noul sezon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News