Parcă intrat în competiție cu Elon Musk, Mark Zuckerberg concediază 11000 de angajați Meta

09.11.2022
Parcă intrat în competiție cu Elon Musk, Mark Zuckerberg concediază 11000 de angajați Meta

Într-o singură zi, Mark Zuckerberg trimite acasă 13% dintre angajații Meta, entitatea sub care sunt administrate principalele platforme, Facebook, WhatsApp și Instagram.

Cea mai veche și (încă) influentă companie din domeniul rețelelor de socializare a pierdut într-o singură zi 11000 dintre cei aproximativ 87000 de angajați pe care îi deține la nivel global.

Fondatorul Facebook vine să își asume public concedierea a mii de ”angajați talentați”. Mark Zuckerberg admite că deznodământul nefericit este rezultatul unei erori de judecată, cu aluzie la cheltuirea unei porțiuni deloc neglijabilă din „visteria” companiei cu inițiative care nu au adus până acum rezultatele dorite. Cu siguranță, un rol important l-a avut și proiectul Metaverse bazat pe realitate virtuală, de care mai nimeni nu se arată impresionat.

Dincolo de planul usturător de concedieri, Meta va continua să taie cât mai mult din bugetele alocate pentru diverse proiecte, să reducă din avantajele oferite angajaților, precum și din cheltuieli imobiliare neesențiale. Altfel spus, se cam termină cu sediile extravagante comandate după modelul Apple, angajații Meta urmând să lucreze mai mult de acasă, pentru eficientizarea costurilor.

Deocamdată nu este foarte clar cum anume vor influența tăierile de bugete operațiunile de bază ale companiei, deja, fiind destul de evident că experiența oferită utilizatorilor nu este tocmai satisfăcătoare, Facebook încercând mai multe ajustări care s-au dovedit a fi insuficient testate, rezultatele doar adăugând la frustrarea utilizatorilor.

În timp ce angajații concediați din Statele Unite vor primi indemnizații compensatorii, „tratamentul” de care vor beneficia colaboratorii din alte regiuni ale lumii ar putea avea mult mai puțină considerație față de neplăcerile cauzate, mai ales dacă aceștia au fost contractați prin intermediar, mult mai ușor de debarasat prin terminarea relațiilor contractuale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult