PayPal achiziţionează compania Simility, specializată în tehnologii anti-fraudă

25.06.2018
PayPal achiziţionează compania Simility, specializată în tehnologii anti-fraudă
Pe fondul creşterii numărului fraudelor electronice, PayPal Holdings Inc. achiziţionează compania Simility, un dezvoltator de tehnologie pentru prevenirea fraudelor, pentru un total de 120 de milioane de dolari, transmite Mediafax.
 
Prin această tranzacţie, PayPal intenţionează să implementeze tehnologia Simility în cadrul servicului sau de plăţi on-line pentru a detecta mai bine fraudele on-line şi pentru a îmbunătăţi managementul de risc.
 
Parţial, preluarea companiei Simility a fost motivată şi de creşterea fraudelor electronice cu peste 30% în Statele Unite, în 2017.
 
 
Tehnologia Simility este bazată pe inteligenţa artificială (AI) cu capacitate de învăţare şi ar urma să le permită comercianţilor să îşi ajusteze controalele anti-fraudă în funcţie de tipul de produs pe care-l vând. Şi conform planurilor PayPal, ea ar urma să intre în folosinţă imediat după încheierea tranzacţiei, pe parcursul următoarelor luni.

Este a patra tranzacţie a companiei din ultima luna, parte dintr-un plan mai amplu de expansiune a domeniului de activitate. Pentru acest scop, PayPal a format o serie parteneriate care să-i permită asigurarea unor servicii cum ar fi, de exemplu, transferul de bani între comercianţi şi clienţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video