Pegatron, principalul furnizor Apple din China, a oprit producția iPhone

13.04.2022
Pegatron, principalul furnizor Apple din China, a oprit producția iPhone

Producția iPhone a fost complet oprită la fabricile Pegatron din regiunile Shanghai și Kunshan, efectele urmând a fi resimțite în magazinele Apple din lumea întreagă.

Pe măsură ce răspândirea variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2 determină autoritățile chineze să impună carantină strictă în tot mai multe orașe, blocarea activității industriale produce efecte în lanț, afectând inclusiv motoare ale industriei globale precum Apple.

În mod ironic, Pegatron este o companie Taiwaneză care doar a ales să-și desfășoare operațiunile în China, profitând de forța de muncă ieftină și bine instruită disponibilă în marile centre industriale din sudul țării. Tot din aceleași motive există și colaborarea cu Apple, Pegatron fiind unul dintre principalii parteneri responsabili cu asamblarea de telefoane iPhone pentru compania americană.

Potrivit informațiilor apărute în publicația Nikkei Asia, regulile strice decise în răspuns la resurgența cazurilor de infectare COVID-19 au dus la închiderea fabricilor responsabile cu 20% – 30% din producția iPhone la nivel global. În timp ce conducerea Pegatron ”speră să poată relua activitatea în curând”, lipsa de transparență a autorităților chineze cu privire la evoluția pandemiei face imposibilă stabilirea unui calendar precis pentru ridicarea măsurilor de carantină strictă.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitările pentru comentarii. Totodată, Quanta, OEM-ul responsabil cu fabricarea MacBook-urilor și-a oprit producția la fabrica din Shanghai, potrivit Nikkei Asia.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult