Peste două treimi din smartphone-urile livrate în 2018 vor avea senzor pentru amprentă

03.10.2017
Peste două treimi din smartphone-urile livrate în 2018 vor avea senzor pentru amprentă
Peste 70% din smartphone-urile care vor fi livrate în 2018 vor dispune de senzor pentru amprentă, potrivit firmei de cercetare a pieţei Counterpoint Research. Astfel, este posibil să fie vândute peste un miliard de dispozitive echipate cu această metodă de autentificare. 
 
Senzorii pentru amprente au fost introduşi pe smartphone-uri în urmă cu doar patru ani, dar de atunci popularitatea lor a crescut accelerat. Astăzi foarte multe dispozitive din categoria mid-range dispun de această tehnologie, iar mărcile chineze au început să o introducă chiar şi pe modelele ieftine. 
 
 
Chiar şi în aceste condiţii, Apple a luat decizia să renunţe la Touch ID pe noul său vârf de gamă, iPhone X. Este posibil ca senzorul să revină anul viitor pe urmaşul acestui model. Totul depinde de cât de bine va funcţiona şi va fi primit de către public sistemul Face ID de autentificare facială, prezentat de Apple împreună cu noul smartphone. 
 
Potrivit lui Neil Shah, de la Counterpoint Research, senzorul de amprentă va rămâne metoda preferată de autentificare pentru utilizatori în perioada următoare, în ciuda faptului că multe sisteme de acest fel pot fi uşor păcălite. Totuşi, situaţia se va îmbunătăţi, deoarece senzori pentru amprentă mult mai performanţi şi siguri vor fi montaţi pe smartphone-uri. Unii sunt capabili să genereze o imagine 3D a amprentelor. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult