Piața de smartphone-uri a consemnat cel mai mare declin trimestrial din istoria sa

02.06.2020
Piața de smartphone-uri a consemnat cel mai mare declin trimestrial din istoria sa

Piața globală de smartphone-uri a scăzut cu 20,2% în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada ianuarie – martie din 2019, potrivit firmei de cercetare a pieței Gartner.

Declinul a fost cauzat de pandemia COVID-19, care i-a determinat pe oameni să cheltuiască mai puțini bani pe produse care nu sunt esențiale. Mai mult, milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei economice care afectează lumea.

„Pandemia de coronavirus a făcut ca piața de smartphone-uri să experimenteze cel mai mare declin (trimestrial – ne.e.) din toate timpurile”, a declarat Anshul Gupta, analist senior la companie.

Cei mai mari trei jucători – Samsung, Huawei și Apple – au înregistrat scăderi ale vânzărilor. Samsung s-a menținut pe prima poziție la nivel global, datorită prezenței limitate pe care o are pe piața din China, dominată de mărci locale.

Cel mai mare declin, de 27,3%, a fost înregistrat de Huawei. Compania este vizată de sancțiuni în SUA și nu mai are acces la serviciile Google. Astfel, smartphone-urile sale sunt mai puțin atractive pe piețele vestice.

Potrivit Garner, livrările de PC-uri, tablete și smartphone-uri vor scădea cu 13,6% în acest an, comparativ cu 2019.

Vânzările de smartphone-uri vor consemna un declin de 14,6%, potrivit sursei citate.

Foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI:

Apple, obligat să plătească milioane de euro despăgubiri pentru manipularea performanțelor iPhone

OnePlus se va concentra din nou pe telefoane ieftine și performante

Europa ar putea taxa în curând Silicon Valley pentru a ieși mai ușor din recesiune

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult