Procesoarele MediaTek vor fi produse și în fabricile Intel

26.07.2022
Procesoarele MediaTek vor fi produse și în fabricile Intel

Intel a anunțat anul trecut că va da startul unei noi inițiative numită Intel Foundry Services, care va permite altor companii să folosească fabricile sale pentru producția de procesoare. Asta pentru că până în prezent, Intel folosea fabricile exclusiv pentru producția proprie, spre diferență de Samsung sau TSMC, care puteau vinde capacitatea de producție către alți parteneri. Acum, Intel anunță primul partener căruia îi va asigura o parte din producție: MediaTek, compania taiwaneză care produce procesoare pentru dispozitive mobile.

MediaTek este prima companie majoră care apelează la Intel Foundry Services

MediaTek are deja un parteneriat mai vechi cu Intel prin intermediul căruia îi asigură necesarul de modem-uri 5G pentru produsele sale. Intel obișnuia să integreze propria divizie de procesoare mobile și modem-uri, pe care a vândut-o către Apple în urmă cu câțiva ani. De atunci, Intel folosește soluții de acest gen de la alți parteneri.

Având deja o relație existentă, nu a fost greu pentru cele două companii să ajungă la o nouă înțelegere și pentru producția de procesoare în fabricile Intel.

Anunțul oficial menționează faptul că MediaTek își consolidează astfel lanțul de aprovizionare pentru producția de procesoare, fiind menționate în special continentele SUA și Europa. Astfel, este posibil ca MediaTek să producă în fabricile Intel componente pentru fabrici din afara Chinei.

„MediaTek a adoptat de mult o strategie multi-sursă. Avem deja un parteneriat cu Intel pentru modem-uri 5G, iar acum ne extindem relația către producția de dispozitive smart prin intermediul Intel Foundry Services. Cu dedicarea companiei către creșterea capacității, IFS valoare adăugată către MediaTek, întrucât căutăm să creăm un lanț de aprovizionare mai diversificat. Suntem concentrați pe construirea unui parteneriat pe termen lung pentru a servi cererea crescută pentru produsele noastre de la clienți de pe întregul glob.”, a declarat NS Tsai, corporate senior vice president al Platform Technology & Manufacturing Operations din cadrul MediaTek.

sursa: Intel

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult