Profitul Samsung a depăşit aşteptările analiştilor în T2, datorită vânzărilor foarte bune înregistrate de modelul Galaxy S8

Autor: Adrian Popa 27.07.2017
Profitul Samsung a depăşit aşteptările analiştilor în T2, datorită vânzărilor foarte bune înregistrate de modelul Galaxy S8

Profitul Samsung a ajuns la 9,6 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2017, întrecând aşteptările analiştilor. Performanţa a fost generată de noile telefoane Galaxy S8 şi de cererea pentru semiconductori, potrivit Bloomberg.

 

Profitul net a crescut, ajungând la un record de 9,6 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2017. Vânzările au crescut cu 20%, ajungând la 54,7 miliarde de dolari.

 

Afacerea de smartphone-uri a raportat un profit operaţional de 3,6 miliarde de dolari. Samsung susţine că vânzările telefoanelor cu preţuri mai mici au încetinit, dar modelul S8, lansat în martie, a reprezentat peste jumătate din creşterea acestui sector.

 

Profitul operaţional total, în al doilea trimestru din 2017, a fost de 12,6 miliarde de dolari.

Acţiunile Samsung au crescut cu 1,6%, joi, şi se apropie de un record al acestui an.

 

Unitatea de cipuri a companiei Samsung a raportat un profit operaţional de 7,17 miliarde de dolari, în timp ce afacerea de display-uri a avut venituri de 1,5 miliarde de dolari. Preţurile cipurilor DRAM DDR3 de 4 gigabiţi au crescut la 3,12 dolari la finalul lunii iunie, de la 2,98 dolari, la finalul lunii martie, dublându-şi preţul faţă de anul trecut, potrivit datelor publicate de InSpectrum Tech. Cererea de cipuri vine din partea companiilor precum Amazon.com, Facebook şi Alibaba Group Holding.