Profitul Samsung Electronics a crescut substanţial în cel de-al treilea trimestru al anului, în ciuda incidentelor cu Galaxy Note7

Autor: Adrian Popa 07.10.2016
Profitul Samsung Electronics a crescut substanţial în cel de-al treilea trimestru al anului, în ciuda incidentelor cu Galaxy Note7
Samsung Electronics a anunţat că va obţine rezultate financiare peste aşteptări în cel de-al treilea trimestru al anului, în ciuda problemelor pe care compania le-a avut cu smartphone-ul Galaxy Note7. Samsung se aşteaptă la un profit opreaţional de 7 miliarde de dolari şi la venituri de 44 miliarde de dolari. 

Prin comparaţie, în perioada similară din 2015 compania a înregistrat un profit de 3,6 miliarde de dolari. Rezultatele din perioada iulie – septembrie 2016 ar fi fost şi mai bune dacă livrările pentru modelul Note7 nu s-ar fi redus drastic, potrivit analiştilor. Compania a decis să recheme 2,5 milioane de terminale Note7 care prezentau risc de incendiu, iar apoi a suspendat vânzările acestui model pentru o perioadă. 

 
Dacă pe segmentul de smartphone-uri Samsung nu a obţinut cele mai bune rezultate pe care le putea obţine, compania a livrat mai mult pe alte domenii. Lee Seung-woo, un analist de la IBK Securities din Seul, spune că celelalte afaceri ale Samsung, în special semiconductorii, s-au descurcat extraordinar de bine în perioada analizată.