Qualcomm pune bazele unui consorțiu pentru a cumpăra Arm de la SoftBank, după eșecul NVIDIA

03.06.2022
Qualcomm pune bazele unui consorțiu pentru a cumpăra Arm de la SoftBank, după eșecul NVIDIA

NVIDIA nu a reușit să cumpere compania britanică Arm de la SoftBank, cea responsabilă cu dezvoltarea arhitecturii pe care majoritatea smartphone-urilor rulează în prezent și totodată, cea spre care pare că se mută o mare parte din industria de tehnologie. Qualcomm este următorul „client” la rând pentru a cumpăra una dintre cele mai importante companii din lume, însă, spre diferență de NVIDIA, nu va încerca să facă o achiziție sau un „merger”. Qualcomm pune bazele unui consorțiu de companii, care să colaboreze pentru viitorul arhitecturii de procesoare Arm.

Qualcomm s-ar putea alia cu unii dintre cei mai mari jucători din domeniul cipurilor pentru achiziția Arm

Este evident acum faptul că Qualcomm avea astfel de planuri de mai multă vreme, întrucât a fost unul dintre cei mai mari critici la adresa NVIDIA atunci când a încercat să cumpere Arm. Strategia Qualcomm este însă de a implica mai multe companii care dezvoltă tehnologii bazate pe ceea ce produce deja Arm, pentru a oferi posibilitatea unei concurențe loiale.

Frica multor companii din industrie ar fi fost că NVIDIA ar fi păstrat cele mai noi tehnologii dezvoltate de Arm pentru produsele sale, având astfel un avantaj în piață. Chiar dacă NVIDIA nu mai produce foarte multe cipuri pentru dispozitive mobile, în afară de Tegra X1, folosit pe dispozitivele Shield TV și pe Nintendo Switch, controlul asupra Arm ar fi permis companiei să intre din nou pe această piață, cu produse care să intre în concurență directă cu modelele de la Qualcomm, MediaTek, Apple sau Samsung.

Printre companiile care s-ar putea alătura Qualcomm în achiziția Arm, s-ar putea număra Intel, Samsung și SK Hynix, liderii acestora vorbind anterior despre stabilirea unui consorțiu de acest gen. SoftBank nu va mai aștepta însă după deciziile celorlalți jucători din piață. După ce a pierdut câțiva ani cu achiziția eșuată din partea NVIDIA, conglomeratul japonez dorește să listeze Arm la bursă dar să păstreze însă un pachet majoritar de acțiuni. Japonezii doresc să listeze Arm pe bursa din New York, însă autoritățile britanice ar putea să îi oblige să listeze compani la bursa din Londra, fiind vorba despre o companie fondată în Marea Britanie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult