Rămas cu o cotă de piaţă mai mică de 1%, Samsung reduce producţia de telefoane mobile la ultima fabrică deţinută în China

05.06.2019
Rămas cu o cotă de piaţă mai mică de 1%, Samsung reduce producţia de telefoane mobile la ultima fabrică deţinută în China

Resimţind tot mai mult presiunea exercitată de producătorii autohtoni, Samsung trece la restructurarea activităţii de producţie, renunţând şi la ultima fabrică de telefoane mobile administrată în China.

Potrivit surselor din industrie, Samsung a trecut la concedieri voluntare în rândul angajaţilor rămaşi la fabrica găzduită în oraşul Huizhou, înţelegerile semnate cu aceştia convenind încetarea contractelor de muncă din data de 14 iunie.

Chiar dacă oficialii Samsung au refuzat deocamdată să comenteze pe marginea acestui subiect, un studiu de piaţă recent publicat de firma de analiză Strategy Analytics arată că producătorul sud-coreean deţinea la finalul anului trecut mai puţin de 1% cotă din piaţa smartphone chineză, fiind depăşit cu mult de branduri locale precum Huawei. Totuşi, pentru anul 2019, experţii Strategy Analytics estimează o creştere cu 20% a vânzărilor, datorată în principal lansării de noi modele smartphone low-cost mai potrivite pentru piaţa chineză. Un alt raport aparţinând companiei de analiză Counterpoint Research descrie pentru intervalul Q1-2019 o creştere de 40% a livrărilor smartphone.

Diminuarea activităţii la fabrica Samsung găzduită în oraşul Huizhou vine după ce în luna decembrie 2018 compania sud-coreeană a decis închiderea unei alte fabrici deţinută în oraşul Tianjun.

Potrivit datelor oficiale, fabrica din oraşul Huizhou a livrat în anul 2017 62.57 milioane de telefoane mobile, reprezentând 17% din producţia de telefoane Samsung pentru acel an.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult