Risipă: Un depozit Amazon distruge 130.000 de produse pe săptămână, printre care multe noi

22.06.2021
Risipă: Un depozit Amazon distruge 130.000 de produse pe săptămână, printre care multe noi
Foto: Shutterstock

Un mare depozit Amazon din Marea Britanie distruge 130.000 de produse în fecare săptămână, potrivit unei anchete a postului de televiziune ITV.

Printre produsele marcate pentru a fi distruse se numără laptopuri MacBook, tablete iPad, bijuterii, cărți, măști de protecție sau televizoare. Cea mai mare parte din bunurile respective sunt funcționale.

Reportierii ITV au filmat în depozitul din Dunfermline, Scoția, cu camera ascunsă. În săptămâna în care 130.000 de produse au fost marcate pentru a fi distruse, doar 28.000 au fost selectate pentru a fi donate.

Amazon susține că produsele respective nu s-au vândut sau au fost returnate și că nu le trimite la groapa de gunoi, ci le duce pentru a fi reciclate. Totuși, ancheta ITV a arătat că o parte din produse au mers la ceea ce părea a fi o groapă de gunoi.

Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat că era vorba tot de un centru de reciclare.

Amazon nu e singură. Marile companii nu se grăbesc să doneze

În 2019, Daily Mail a realizat o anchetă similară, care a arătat faptul că o parte din produsele Amazon marcate pentru a fi distruse au ajuns la o groapă de gunoi.

Cel mai mare retailer din lume face acest lucru și pe alte piețe. În 2019 au fost distruse în Franța 3 milioane de produse.

Cazul Amazon ne aduce aminte de un alt incident petrecut anul trecut. Uber a trimis mii de biciclete electrice funcționale la centre de reciclare, în loc să le doneze sau vândă. Decizia a fost luată după ce compania a ieșit din business-ul de bike-sharing.

Sursa: Business Insider

CITEȘTE ȘI:

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin, pleacă în spațiu alături de fratele său

Produse utile, interesante și inedite disponibile acum la Lidl. Ofertele de joi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult