Roboţi industriali – soluţii de automatizare eficiente

04.03.2021
Roboţi industriali - soluţii de automatizare eficiente

Roboţii industriali nu mai sunt considerați instrumente futuriste, ci mai degrabă tool-uri indispensabile care ajută industria și economia să crească.

Specialiştii din domeniu economic confirmă faptul că  automatizarea nu mai este o opţiune pentru jucătorii care doresc să rămână pe piaţă, care doresc să furnizeze servicii cu costuri decente. Multe ţări din Europa de Est, precum Polonia şi Ungaria au înţeles acest lucru și au început un  proces amplu de automatizare prin achiziţionarea şi utilizarea roboţilor industriali.

Roboţi industriali sunt utilizaţi, de ceva vreme cu succes în uzinele de la Mioveni şi Continental, randamentul acestora este crescut, iar cifrele companiilor confirmă afirmațiile specialiştilor din domeniu. În contextul în care automatizare a devenit o necesitate, achiziţionarea de roboţi industriali nu mai pare o alternativă futuristă pentru jucătorii ce doresc să rămână pe piaţă sau pentru cei ce doresc să evolueze.

Roboții industriali colaborativi  – soluţii prietenoase de automatizare

Roboţii industriali colaborativi sunt instrumente ce pot fi adaptate rapid la liniile de producţie. Sunt flexibili şi pot îndeplini mai multe task-uri față de roboţii tradiționali, în plus vin cu avantajul că pot fi manevraţi şi setaţi chiar şi de operatori făra  specializaare.

Coboții sunt rezultate directe ale tehnologiei aduse la un alt nivel, sunt dispozitive ce pot prelua aproape orice sarcină realizată manual. Oferă precizie şi contribuie activ la creşterea randamentului de lucru. Practic,  cu aceştia afacerea poate fi redefinită. Cu o linie de lucru automatizata ai posibilitatea să planifici pe termen lung şi să gestionezi mai bine resursele.

Coboții industriali  – soluţii de reducere a accidentelor la locul de muncă

Când vorbim de resurse umane sau de tehnologie învechită, trebuie luate în calcul şi accidentările. Integrarea unor roboţi industriali în sectoarele cu risc pentru oameni poate fi alternativa ieftină şi flexibilă, poate fi soluţia de a reduce accidentele la locul de muncă.

Precizia acestora este atât de ridicată încât pot fi utilizaţi cu succes în sectoarele medicale cu risc. Astfel sarcinile ce par dificile devin mai simple, datorită procesului de automatizare.

Aplicabilitatea roboţilor industriali şi a braţelor robotice este mare, aceştia sunt exploataţi cu succes în tot mai multe domenii, practic aceste soluţii reprezintă viitorul!

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult