Samsung a vândut mai multe pliabile Galaxy Z Fold 3 în luna de lansare, decât în întreg anul 2020

30.12.2021
Samsung a vândut mai multe pliabile Galaxy Z Fold 3 în luna de lansare, decât în întreg anul 2020

Piața de telefoane pliabile a explodat în 2021, cel puțin pentru Samsung, producătorul sud-coreean livrând mai multe exemplare Galaxy Z Fold 3 în luna de lansare, decât a vândut în întreg anul 2020.

Potrivit estimărilor Counterpoint Research publicate încă din luna august, vânzările de telefoane pliabile ar urma să depășească în 2021 9 milioane de unități. Din păcate, Samsung nu a publicat cifre exacte pentru detalierea vânzărilor realizate în 2021, însă știm deja că producătorul sud-coreean a adjudecat anul trecut 88% din piața de telefoane pliabile. Presupunând că această proporție s-a păstrat și în 2021, rezultă că Samsung a vândut anul acesta alte milioane de telefoane nu tocmai ieftine, far cu margini de profit generoase.

Spre exemplu, Galaxy Z Fold 3 s-a lansat în luna august 2021 cu un preț amețitor, de 1800 dolari. Chiar dacă nu prețul exorbitant a ținut departe până și cei mai devotați Samsung, rolul său a fost de a pune într-o lumină pozitivă modelul cu design clamshel Galaxy Z Flip 3, lansat cu prețul de „doar” 999 dolari, la fel ca rivalul său „banal”, iPhone 13 Pro. Într-o strategie de marketing bine gândită, Samsung a lansat apoi Galaxy S21 cu prețul de 800 dolari, diferența de 200 dolari până la modelul cu ecran pliabil ajungând să pară aproape neglijabilă pentru cumpărătorii încă ezitanți la ideea de a face saltul la noul produs cu design inovator.

Din păcate pentru Samsung, majoritatea consumatorilor încă nu au depășit etapa „primei aventuri” în lumea telefoanelor pliabile, prima experiență avută cu Galaxy Z Flip 3 sau alternativa mai costisitoare Galaxy Z Fold 3 fiind decisivă pentru deciziile de cumpărare viitoare. Unii dintre consumatori ar putea decide să-și diversifice experiența cumpărând și ceva de la competiție, precum nou venitul Oppo Find N, în timp ce alții ar putea să revină pur și simpli la produsele cu design convențional, mult mai matur și fiabil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult