O companie din Rusia a produs primul iPhone 13 Pro antiglonț. VIDEO

15.12.2021

Caviar, producătorul rusesc de bijuterii și dispozitive electronice decorate cu metale și pietre prețioase, a anunțat primul model de iPhone 13 antiglonț. Acesta se numește iPhone 13 Pro Stealth 2.0 și este o continuare a unei serii de telefoane modificate, care a debutat în 2020 cu gama iPhone 12. Practic, Acesta este un telefon fără camere, al cărui capac de pe partea din spate a fost înlocuit cu un material folosit în producția de veste antiglonț.

Acest iPhone 13 Pro poate să salveze viața utilizatorului

Din spate, iPhone 13 Pro Stealth pare să fie doar o bucată de metal de forma unui iPhone. Acest lucru este intenționat, întrucât ideea din spatele telefonului este să ofere funcționalitatea smart a unui iPhone 13 Pro, dar să permită și utilizarea lui în medii de lucru unde nu sunt permise camerele foto. Iar cei care lucrează în agenții de stat și alte tipuri de organizații unde confidențialitatea este foarte importantă, probabil că au nevoie și de puțină protecție în plus împotriva gloanțelor, conform Caviar.

Compania a demonstrat rezistența capacului din spate la gloanțe folosind un telefon ca țintă într-un poligon de tir. Acesta a fost împușcat direct folosind un Glock 17, iar glonțul a ricoșat în ambele teste. Desigur, componentele electronice din interior și ecranul au fost distruse, însă glonțul nu a trecut de capacul de pe spate. Compania spune că această capabilitate ar putea să salveze viața utilizatorului, chiar dacă impactul ar putea totuși să îl rănească în respectiva zonă. Conform listării de pe site-ul producătorului, iPhone 13 Pro Stealth poate fi încadrat la nivelul de protecție de armură de clasa a doua.

iPhone 13 Pro stealth

Prețul unui astfel de dispozitiv nu este însă deloc ieftin. Așa cum ne-am obișnuit de la modelele de lux de la Caviar, un model 13 Pro de 128 GB pornește de la 6.370 dolari americani, în timp ce iPhone 13 Pro Max de 1 TB, cel mai scump model disponibil, costă 7.980 dolari. Desigur, acestea sunt disponibile în cantitate limitată, doar 99 de unități urmând a fi produse pe baza comenzilor. Fiecare va fi gravat  individual cu numărul de producție.

sursa: Caviar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult