Samsung a devenit al treilea mare fabricant de acumulatori Li-Ion, din lume

26.07.2021
Samsung a devenit al treilea mare fabricant de acumulatori Li-Ion, din lume

Deja, în rolul de al doilea mare furnizor de ecrane pentru dispozitive mobile, Samsung urcă pe locul trei și în topul fabricanților de acumulatori, devenind un furnizor de anvergură globală pentru produse de tot felul.

Acumulatoarele Samsung ajung în dispozitive smartphone, accesorii de purtat, până la vehicule electrice. Nu doar atât, produsele companiei pe acest segment sunt considerate un etalon de calitate, în ciuda anumitor eșecuri răsunătoare avute în trecutul nu foarte îndepărtat.

Conform celor mai recente date furnizate de SNE Research , Samsung SDI avea o cotă de piață globală de 10,1%. Samsung s-a clasat pe locul trei în perioada (ianuarie 2021 – mai 2021), datorită vânzărilor de acumulatori pentru echiparea autovehiculelor Audi E-Tron, Fiat 500 și Ford Kuga. Cu o cotă de piață de 35,5%, LG Energy a fost cel mai mare producător de baterii din lume în perioada respectivă. Compania a adăugat 7 puncte procentuale la cota sa de piață din perioada precedentă, datorită vânzărilor impresionante pentru modelele Ford Mustang Mach-E, Volkswagen ID.3 și Volkswagen ID.4.

Panasonic este al doilea mare producător de baterii din lume, cu o cotă de piață de 27,8%. Tot o companie sud-coreeană, SK Innovation, deține o cotă de piață de 9,7%. Compania s-a bazat pe vânzările pentru echiparea modelelor Kia Niro, Hyundai Kona și Benz GLE PHEV.

Firma chineză de baterii CATL (Contemporary Amperex Technology) s-a clasat pe locul cinci cu o cotă de piață de 9,6%. Cu toate acestea, compania a crescut cu 311% de la an la an, ajutată de vânzările cu modelul Tesla Model 3 (fabricat inclusiv în China) și Tesla Model Y.

Comparativ cu anul trecut, nivelul de utilizare globală al tehnologiei acumulatorilor a crescut de 2,2x, atingând 46,2GWhr în intervalul ianuarie – mai 2021.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult