Un startup a dezvoltat baterii de mașini electrice care se încarcă în cinci minute

20.01.2021
Un startup a dezvoltat baterii de mașini electrice care se încarcă în cinci minute
Foto: StoreDot

Startup-ul israelian StoreDot a dezvoltat baterii pentru mașini electrice care se încarcă în doar cinci minute, folosind o nouă tehnologie pentru anod.

Firma dezvoltă celule pentru pachete de baterii care pot fi folosite pe o gamă largă de vehicule, de la automobile, scutere și până la trotinete. StoreDot a anunțat marți că pune noile baterii la dispoziția companiilor care doresc să le testeze.

Celulele sunt asamblate de compania chineză EVE Energy și folosesc nanoparticule de metaloid în loc de grafit pentru anod. Metaloizii au caracteristici între cele ale metalelor și cele ale nemetalelor.

Citește și: Noile baterii pentru automobilele Tesla vor asigura autonomie cu 20% mai mare

Potrivit dezvoltatorului, noile baterii sunt mai sigure și au o durată de viață mai lungă decât cele actuale. În decembrie 2019, StoreDot a folosit cu succes noile celule pe un scuter electric. Urmează ca bateriile să fie testate pe mașini electrice.

Startup-ul este susținut de companiile Daimler, British Petroleum, TDK și Samsung.

Alte companii, printre care Tesla și Enevate, lucrează la baterii care se încarcă foarte repede. Totuși, drumul de la mostre până la produse de serie este lung și durează cel puțin câțiva ani.

StoreDot speră ca bateriile sale să fie introduse pe automobile cel mai devreme în 2025.

În industrie nu se fac avansuri doar în ceea ce privește viteza de încărcare a acumulatorilor, ci și pași spre un proces de producție ecologic. Un startup susține că va extrage litiu, elementul cheie pentru baterii de mașini electrice, în Europa, fără a polua mediul.

Sursa: Mashable

CITEȘTE ȘI:

Câți kilometri rezistă un automobil Tesla? Răspunde chiar Elon Musk

Cât cheltuiesc posesorii de mașini electrice pe întreținerea vehiculelor comparativ cu cei care au modele tradiționale

Marii beneficiari, puțin cunoscuți, ai succesului Tesla. Organizații care își pot îmbogăți investitorii datorită companiei lui Elon Musk

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult