Samsung anticipează vânzări cu 60% mai mari pentru Galaxy Z Flip4, decât cu modelul actual

16.03.2022
Samsung anticipează vânzări cu 60% mai mari pentru Galaxy Z Flip4, decât cu modelul actual

După ce a luat având mai întâi în piețele asiatice, „revoluția” telefoanelor pliabile pare că se extinde și în restul lumii, surse din industrie arătând că Samsung a comandat pentru următorul flagship Galaxy Z Flip4 cu aproape 60% mai multe ecrane, decât pentru modelul Z Flip3.

Eforturile uriașe depuse de Samsung pentru dezvoltarea pieței de telefoane pliabile încep să dea roade, cererea pentru actuala serie Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 depășind cu mult capacitatea de producție a companiei. Reacționând la evoluțiile pieței, Samsung a anunțat la finalul anului trecut planurile de extindere cu până la 50% a capacității de producție pentru ecrane pliabile. Între timp, s-ar părea că așteptările companiei au devenit și mai optimiste, Samsung anticipând pentru următorul flagship pliabil vânzări cu până 60% mai mari.

Astfel, doar pentru Z Flip4 ar urma să fie produse în fabricile Samsung Display nu mai puțin de 8.7 milioane de ecrane OLED, mult peste nivelul de 5.1 milioane unități livrat în 2021 pentru Galaxy Z Flip3. În mod convenabil, Samsung este atât client cât și beneficiar al acestui tip de ecran foarte costisitor, fapt ce asigură pe de o parte profituri record, dar și un avantaj major în fața competiției din piața de telefoane pliabile, nevoită fie să facă rabat la calitate, sau să procure această componentă esențială la prețuri mai mari.

Potrivit surselor din industrie, divizia Samsung Display Co. își va majora cu 47% capacitatea de producție pentru ecrane OLED pliabile, noua țintă fiind de 25 milioane unități livrate anual, față de 17 milioane unități în prezent. Extinderea de capacitate se va face prin investiții majore în extinderea fabricii Samsung din Vietnam, favorizată de sud-coreeni pentru accesul la forță de muncă ieftină.

În realitate, livrările de ecrane pliabile vor fi și mai mari decât atât, în ecuație intrând atât Galaxy Z Fold4, cât și alte modele de telefoane pliabile realizate de competiție folosind ecrane furnizate tot de Samsung.

telefoane pliabile

Deocamdată, nu este clar dacă Samsung va aduce ajutări prețului lui Galaxy Z Flip4. Ce putem spune este că producătorul sud coreean a lansat versiunea îmbunătățită Galaxy Z Flip3 5G cu prețul 999 dolari, considerabil mai ieftin decât versiunea inițală Z Flip3 (1380 dolari)

În ciuda expunerii uriașe pe plan mediatic, Samsung a vândut doar 500.000 de telefoane pliabile în primul an de la introducerea acestei categorii de produse. Marjele de profit sunt însă generoase și ar putea crește și mai mult, pe măsură ce tehnologia va ajunge la maturitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult