Samsung ar putea achiziţiona compania care a dezvoltat camera foto cu zoom optic întâlnită pe unele telefoane Oppo

28.01.2019
Samsung ar putea achiziţiona compania care a dezvoltat camera foto cu zoom optic întâlnită pe unele telefoane Oppo

Denumită Periscope, camera foto demonstrată la expoziţia Mobile World Congress de anul trecut încape în carcasa unui smartphone subţire şi oferă zoom optic 5X fără pierderi de calitate a imaginii.

Corephotonics, o companie israeliană cu prezenţă destul de lungă în piaţa smartphone, a dezvoltat un sistem optic care evită constrângerile de spaţiu impuse de grosimea carcasei telefonului. Inovaţia constă în folosirea unei lentile tip prismă, de foarte bună calitate, pentru a direcţiona lumina la unghi de 90° spre grupul de lentile dispuse pe lungimea carcasei. Fără constrângeri de spaţiu, lentilele se pot deplasa pe o distanţă mai mare la activarea funcţiei zoom.

Combinat cu folosirea unor tehnologii multi-cadru, fuziune a imaginii şi multi-scalare, camera foto ar putea oferi zoom optic până la valoarea 25X”. Spre comparaţie, tehnologia Hybrid Zoom implementată pe telefoanele Huawei Mate 20 Pro şi P20 Pro este limitată la zoom optic 5x.

Potrivit informaţiilor apărute în publicaţia israeliană Globe, negocierile purtate cu compania sud-coreeană sunt deja la un stadiu avansat. Deţinătoare a aproximativ 150 de tehnologii brevetate, dezvoltatorul Corephotonics ar putea trece în tabăra Samsung printr-o tranzacţie estimată la 150 – 160 milioane dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult