OPPO anunţă camera foto cu zoom 10x şi senzorul de amprentă pe jumătate din display

17.01.2019
OPPO anunţă camera foto cu zoom 10x şi senzorul de amprentă pe jumătate din display

OPPO a ţinut un mic eveniment de presă în China, unde a anunţat câteva dintre tehnologiile pe care urmează să le integreze pe smartphone-urile sale din 2019. După cum era de aşteptat, compania a vorbit puţin despre noua sa tehnologie pentru camere, care va putea ofer zoom 10x, cât şi despre posibilitatea de a integra un senzor de amprentă pe o suprafaţă mai mare sub ecran, similar cu ceea ce a prezentat ieri şi Xiaomi.

Camera foto cu zoom 10x pare să fie bazată pe design-ul cu zoom 5x pe care compania l-a demonstrat la MWC în 2017. Aceasta va folosi trei senzori cu obiectiv cu distanţă focală diferit, pentru a asigura posibilitatea de mărire de 10 ori a camerei cu distanţă focală minimă.

Compania OPPO se laudă cu o cameră cu plajă focală 15,9-159mm folosind trei camere. Camera de 15,9mm va fi una ultra-wide, cea secundară va fi una cu distanţă focală „obişnuită” (probabil de 28mm), în timp ce camera cu zoom va oferi o distanţă focală de 159mm. Practic, zoom-ul 10x se referă la mărirea de zece ori în comparaţie cu obiectivul supraangular, nu la cel principal, oferind mai degrabă un zoom de 5 ori peste camera principală, asemeni demonstraţiei originale din urmă cu doi ani.

Camera cu zoom foloseşte însă un design nou, complet diferit faţă, de ceea ce am văzut pe smartphone-uri până în prezent. Pentru a limita dimensiunile camerei pe partea din spate, OPPO a aşezat camera pe orizontală, cu senzorul foto şi obiectivele orientate către stânga. Acestea primesc lumină folosind o prismă orientată pe spatele telefonului.

O altă tehnologie demonstrată de OPPO este senzorul de amprentă integrat în display pe suprafaţă mare, ceva ce am văzut şi anul trecut pe Vivo Apex, cât şi de curând pe un prototip Xiaomi. Practic, utilizatorul poate acum să deblocheze telefonul atingând ecranul pe o suprafaţă de 15 ori mai mare, nefiind necesară precizie pentru deblocare. Demonstraţia a avut loc pe un OPPO R17 Pro în versiune modificată.

OPPO spune că va avea mai multe de anunţat referitor la dispozitive care vor beneficia de aceste două noi tehnologii în cadrul Mobile World Congress 2019, care va avea loc la sfârşitul lunii următoare (25-28 februarie).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult