Samsung: criza de semiconductoare va lovi și industria smartphone

17.03.2021
Samsung: criza de semiconductoare va lovi și industria smartphone

În mod inevitabil, criza de semiconductoare se va răsfrânge și asupra industriei smartphone, avertizează Samsung.

După ce a adus pierderi uriașe industriei auto prin frânarea producției de automobile, lipsa de componente electronice esențiale riscă să reducă și producția electronicelor de consum, cu efecte imprevizibile asupra stocurilor din magazine și prețurile afișate.

Cu ocazia celei de-a 52 ediții a conferinței anuale cu acționarii, co-președintele Samsung DJ Koh a vorbit despre criza de semiconductoare și modul în care aceasta ar putea afecta business-ul companiei în intervalul Q2-Q3 din 2021. Oficialul Samsung apreciază că penuria de componente esențiale va continua să se amplifice în cursul lunilor următoare, afectând mai multe ramuri ale gigantului sud-corean.

criza de semiconductoare

Încă de la debutul pandemiei COVID-19, a existat o cerere fără precedent pentru dispozitive electronice: smartphone-uri, tablete, laptopuri, computere, console de jocuri și chiar servere cloud. Producătorii de cipuri precum AMD, Intel, Nvidia și Qualcomm au pus presiune pe onorarea comenzilor contractate la fabricanți de semiconductoare, precum Samsung și TSMC, însă livrările nu s-au ridicat la nivelul așteptat.

Samsung va livra mai puține modele smartphone

DJ Koh, care supraveghează diviziile IT și mobile ale companiei, a declarat: „ Există un dezechilibru serios între cererea și oferta de cipuri în sectorul IT la nivel global. În ciuda mediului dificil, liderii noștri de afaceri se întâlnesc cu parteneri din străinătate pentru a rezolva aceste probleme. Este greu de spus că problema penuriei a fost rezolvată 100%. ”În afară de Samsung, asamblatorul iPhone Foxconn și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea din ce în ce mai mare cu privire la lipsa globală de cipuri semiconductoare.

Potrivit Samsung, lipsa continuă de cipuri ar putea întârzia lansarea de noi modele smartphone, următorul model Galaxy Note fiind doar una dintre „victime”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult