Este oficial: Samsung nu va lansa un Galaxy Note în 2021

17.03.2021
Este oficial: Samsung nu va lansa un Galaxy Note în 2021

După mai multe luni de zvonuri și speculații, DJ Koh, șeful diviziei IT și mobile din cadrul Samsung, confirmă ceea ce deja știam: în 2021, compania sud coreeană nu va mai lansa un model Galaxy Note. Astfel, cei care preferă un dispozitiv cu stylus și ecran tradițional, vor trebui să se mulțumească cu modelele din seria Galaxy Note20 pentru încă un an. Totuși, seria Note nu dispare complet, ci doar ia o mică pauză.

Seria Galaxy Note va lua o pauză anul acesta

Koh a declarat că nu există planuri pentru un Galaxy Note21 în 2021 în cadrul unei conferințe cu investitorii, însă a confirmat că va exista un smartphone din această serie anul următor. Totuși, s-ar putea să nu mai vedem același program de lansare de până acum. În trecut puteam să ne potrivim ceasurile după lansările Samsung, care venea în perioada februarie-martie cu o nouă serie S și în august-septembrie cu o nouă serie Note.

Se zvonește în continuare că anul acesta seria Note va fi înlocuită în portofoliul Samsung de modelele pliabile Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip. De altfel, informațiile pe care le avem în prezent spun că Galaxy Z Fold3 va beneficia de suport pentru stylus-ul S-Pen. Iar acesta nu este singurul dispozitiv compatibil cu un stylus din 2021. Galaxy S21 Ultra a fost deja livrat cu un display compatibil.

Unul dintre motivele pentru care Samsung ar putea renunța la o nouă serie high-end în 2021 ar putea fi și criza de semiconductori, care a adus de la sine o criză a cipurilor. Qualcomm a anunțat deja că nu va putea livra procesoare către parteneri cu aceeași eficiență în 2021 față de 2020, iar Samsung pare să aibă aceleași îngrijorări, conform declarațiilor lui Koh:

„Instabilitatea dintre furnizarea de componente și cerere în domeniul tehnologiei informației este serioasă.”

sursa: ddaily

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult