Samsung Electronics aşteaptă cel mai mare profit trimestrial din ultimii trei ani, în ciuda incidentului Galaxy Note7

Autor: Adrian Popa 06.01.2017
Samsung Electronics aşteaptă cel mai mare profit trimestrial din ultimii trei ani, în ciuda incidentului Galaxy Note7

Divizia de dispozitive mobile a Samsung a avut probleme în 2016, din cauza incidentului cu phablet-ul Galaxy Note7, dar alte companii ale conglomeratului au avut un final de an excelent. Pentru ultimul trimestru al anului trecut, gigantul a anunţat că se aşteaptă la un profit operaţional de 7,8 miliarde de dolari, cu 50% mai mare decât cel consemnat în perioada similară din 2015.

Creşterea a fost susţinută de vânzările foarte bune de ecrane OLED şi de cipuri de memorie, pieţe pe care Samsung este lider.

Cererea masivă pentru cipuri de memorie a fost înregistrată în mare parte din China, unde producătorii de smartphone-uri ieftine lansează modele pe bandă rulantă.

La rezultatele foarte bune a contribuit şi slăbiciunea din 2016 a wonului, moneda naţională din Coreea de Sud, care a scăzut cu 8,8% în raport cu dolarul în perioada octombrie – decembrie a anului trecut.

Rezultatele finale pentru T4 2016 vor fi publicate la finalul acestei luni.

Compania speră să-şi spele păcatele cu noul Galaxy S8, care va debuta pe piaţă în prima parte a acestui an. Samsung Electronics ar fi stabilit ca producţia iniţială de smartphone-uri Galaxy S8 să fie de 10 milioane de unităţi, potrivit publicaţiei Electronic Times din Coreea de Sud, citată de Reuters.