Samsung închide o fabrică de smartphone-uri din China

13.12.2018
Samsung închide o fabrică de smartphone-uri din China

Samsung va renunţa la una dintre cele două fabrici pe care le deţine în China, în încercarea de a optimiza mai bine resursele de producţie la nivel global. Această veste vine imediat după ce zovnurile spuneau că şi Apple ia în considerare mutarea producţiei de smartphone-uri în alte ţări, însă motivele pentru care cele două companii s-ar putea îndepărta de China sunt complet diferite.

În timp ce Apple va încerca să evite taxele pe care America le va aplica produselor care sunt importate din China, Samsung pur şi simplu nu mai are nevoie de o producţie atât de mare în această regiune, reorientându-şi deja o parte din producţie spre Vietnam şi India. Fabrica pe care o va închide este cea din Tianjin, care producea aproximativ 36 de milioane de smartphone-uri pe an.

Samsung va rămâne astfel cu o singură fabrică în China, cea din Huizhou, care are o capacitate de 72 de milioane de smartphoe-uri pe an. Desigur, compania sud coreeană a deschis anul acesta o nouă fabrică în India, care atunci când va funcţiona la capacitate maximă ar putea să dubleze numărul de unităţi pe care compania le poate produce pe an.

Motivul pentru care Samsung nu are însă nevoie de două fabrici în China este în primul rând lipsa cererii dispozitivelor sale pe piaţă. Compania deţine în acest moment 1% cotă de piaţă în această ţară, mult mai puţin şi decât Apple, care deţine 9%.

Recent, Samsung a început să dezvolte smartphone-uri în China alături de parteneri. Modelul Galaxy A6s a fost primul dispozitiv al companiei care nu a fost produs în fabricile sale sau cu display-urile sale. Acesta foloseşte un panou LCD, fiind singurul model Galaxy cu un astfel de ecran de până acum.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult