Samsung promite că-și va tripla producția de semiconductoare, până în anul 2026

29.10.2021
Samsung promite că-și va tripla producția de semiconductoare, până în anul 2026

Deși anunțul vine ca o slabă consolare în contextul actualei crize globale de semiconductoare, Samsung Foundry promite că va ajunge din urmă rivalul TSMC livrând de trei ori mai multe cipuri decât în prezent, începând cu anul 2026.

Samsung confirmă construirea a cel puțin încă o fabrică de semiconductoare, extinzând capacitatea de producție disponibilă în fabricile actuale. Deși foarte costisitor de pus în practică, planul va ajuta producătorul sud-coreean să țină pasul cu liderul de piață TSMC și Intel Foundry Services, jucător nou venit dar cu resurse uriașe în spate.

„Plănuim să ne extindem capacitatea de aproximativ trei ori până în 2026 pentru a satisface cât mai mult posibil nevoile clienților prin extinderea capacității în Pyeongtaek, totodată luând în considerare înființarea unei noi fabrici în SUA ” declară directorul executiv Samsung, Han Seung-hoon.

Cert este că Samsung nu și-a dezvăluit niciodată capacitatea reală de producție a cipurilor în ceea ce privește nodurile avansate precum 5nm și 3nm, așa că este dificil de apreciat exact ce înseamnă afirmația „de trei ori ”.

Recent, compania sud-coreeană a purtat discuții cu autoritățile americane vizând extinderea fabricii din Austin, Texas, cât și pe subiectul dezvoltării unor facilități de producție suplimentare în statul New York , Arizona sau Texas. Totuși, planurile exacte rămân deocamdată neconfirmate.

Compania intenționează să investească peste 150 de miliarde de dolari pentru a deveni cea mai mare firmă de cipuri de semiconductori din lume. Samsung Foundry produce în prezent cipuri pentru clienți de prim rang precum IBM, NVIDIA și Qualcomm. Compania a anunțat recent începerea producție de volum pentru cip-uri pe 4nm și chiar 3nm, disponibile din a doua jumătate a anului 2022.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult