Samsung, victimă colaterală a sancţiunilor impuse rivalului Huawei. Pierderi de miliarde de dolari

Samsung, victimă colaterală a sancţiunilor impuse rivalului Huawei. Pierderi de miliarde de dolari

Potrivit estimărilor ce aparţin companiei de analiză Refinitiv SmartEstimate, Samsung şi-ar putea vedea profiturile diminuate cu peste 50%, pe măsură ce interdicţiile impuse de administraţia Trump asupra rivalului Huawei îşi fac simţite efectele la nivelul industriei.

Anumite livrări de componente au fost deja suspendate, business-ul de semiconductoare intrând într-o perioadă de contracţie, datelor trimise de 29 de analişti cu experienţă în domeniu indicând un profit operaţional pentru Samsung în jurul sumei de 5.14 miliarde dolari, în scădere faţă de intervalul Q1-2019 (5.4 miliarde dolari). Însă comparat perioadei similare a anului trecut scăderea este de 60%, profiturile realizate în Q2-2019 urmând să fie cele mai slabe din ultimii trei ani.

Samsung este cel mai mare furnizor de chip-uri DRAM şi NAND flash din lume, business-ul generând aproximativ două treimi din profitul companiei. Pe lângă pierderea Huawei din rolul de client, un rol major în diminuarea profitului la avut şi scăderea cu 25% a preţurilor oferite, cauzată de o diminuare a cererii apărută pe fondul unei supraproducţii de semiconductoare. Venind în contradicţie cu prognozele făcute de Samsung şi Micron, stimările analiştilor sunt ca preţurile să rămână la un nivel scăzut şi în restul anului.

Însă păstrarea embargoului impus pentru Huawei nu aduce pentru Samsung doar pierderi, compania având de câştigat de pe urma vânzărilor smartphone, aşteptate să crească pe măsură ce telefoanele Huawei dispar din ofertele magazinelor. Potrivit estimărilor, Samsung ar putea vinde cu până la 37 milioane mai multe dispozitive smartphone în lipsa competiţiei oferită de Huawei. Şi cum toate aceste dispozitive folosesc chip-uri de memorie produse de Samsung, bilanţul veniturilor pentru finalul de an ar putea arăta semnificativ mai bine decât se prefigurează acum.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video