Huawei rămâne pe Entity List, iar restricţiile SUA în vigoare. Huawei spune că nu îi afectează prea mult activitatea

04.07.2019
Huawei rămâne pe Entity List, iar restricţiile SUA în vigoare. Huawei spune că nu îi afectează prea mult activitatea

În ciuda declaraţiilor de săptămâna trecută făcute de Donald Trump, care a spus că Huawei va putea să cumpere produse de la companiile americane, Huawei rămâne pe Entity List. Clarificările de la începutul săptămânii, oferite de Larry Kudlow, spuneau că Huawei va primi acces la bunuri de larg consum şi la produse care nu vor pune în pericol securitatea naţională a SUA. Se pare însă că momentan Huawei tot nu poate cumpăra mai nimic de la americani.

Reuters a publicat un articol în care spune că a primit informaţii de la persoane din interiorul Departamentului de Comerţ al SUA, care citează e-mail-uri internet, în care se specifică faptul că Huawei este în continuare pe Entity List şi că aceasta va fi în continuare tratată ca o companie sancţionată sub documentul Part 744. De asemenea este menţionat faptul că Huawei este considerată o companie sub „prezumpţia de negare”, iar cererile pentru excepţii de la sancţiuni sunt în general refuzate pentru astfel de companii.

Reprezentanţii Huawei nu par însă să dea foarte mare importanţă acestor restricţii:

„Huawei doreşte să continue să cumpere produse de la companii americane. Dar nu vedem un impact foarte mare asupra activităţilor noastre din prezent. Ne com concentra pe a face o treabă bună în continuare” a fost declaraţia unui purtător de cuvânt Huawei, în urma situaţiei din ultimele zile.

Există totuşi posibilitatea ca autorităţile americane să permită comerţul companiilor americane cu Huawei sub excepţii pentru fiecare în parte, păstrând compania pe Entity List pentru a putea să îi controleze mai îndeaproape activităţile în SUA. Chiar şi cu excepţii, Huawei nu va putea cumpăra de la SUA orice îşi doreşte. De exemplu,. Peter Navarro, consilier la Casa Albă, a declarat marţi că guvernul va permite vânzarea de „tehnologie mai puţin avansată” către Huawei, adică cipuri specializate precum cele de sunet, Wi-Fi sau alte astfel de funcţionalităţi. Cipurile Intel, AMD şi ARM ar rămâne în continuare blocate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult