SAP şi Microsoft au încheiat un parteneriat prin care integrează platformele HANA şi Azure

19.05.2016
SAP şi Microsoft au încheiat un parteneriat prin care integrează platformele HANA şi Azure
SAP şi Microsoft au încheiat un parteneriat prin care vor integra mai multe servicii şi platforme. Astfel, serviciul cloud enterprise Microsoft Azure va oferi suport pentru bazele de date in-memory SAP HANA, iar servicii SAP precum Ariba, Concur, Fieldglass sau SuccessFactors vor fi integrate cu serviciile Microsoft Office 365.
 
Citeşte şi: Unul dintre cele mai populare produse Microsoft debutează pe smartphone-uri
 
„Prin noua opţiune de implementare a platformei SAP HANA în cadrul Azure, organizaţiile din toate industriile vor putea să dezvolte aplicaţii şi să obţină o analiză digitală a datelor la scară globală, ceea ce le oferă posibilitatea de a face faţă celor mai mari şi mai solicitante volume de producţie”, potrivit unui comunicat al SAP.
 
 
Serviciul Office 365 al Microsoft este folosit în fiecare lună de peste 70 milioane de utilizatori din mediul de business, iar aplicaţiile cloud ale SAP au şi ele zeci de milioane de utilizatori. Rezultatele acestui parteneriat ar trebui să se vadă în cel de-al treilea trimestru al acestui an, potrivit celor două companii. Suportul HANA pentru Azure va fi implementat mai repede, în următoarele trei luni. 
 
Microsoft a îngropat, sub conducerea lui Satya Nadella, securea războiului împreună cu mai mulţi rivali tradiţionali ai companiei. Pe lângă parteneriatul cu SAP, gigantul din Redmond a anunţat colaborări cu competitori precum Box, Dropbox, Salesforce, Canonical sau Red Hat. În ceea ce priveşte SAP, compania germană a anunţat recent un parteneriat cu Apple
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult