Se conturează un învingător clar în războiul Samsung VS Apple pentru dominarea pieţei de telefoane inteligente

13.08.2019
Se conturează un învingător clar în războiul Samsung VS Apple pentru dominarea pieţei de telefoane inteligente

În timp ce Huawei pre că se scufundă sub presiunea sancţiunilor impuse de Statele Unite, strategia Apple de a rămâne un brand exclusiv premium şi lentoarea cu care noi inovaţii sunt adăugate produselor sale a lăsat rivalul Samsung într-o poziţie favorabilă pentru expansiune în piaţa europeană, compania sud-coreeană ajungând la jumătatea acestui an la 40% cotă de piaţă.

Cu 18.3 milioane dispozitive livrate şi o creştere anuală a vânzărilor estimată la 20%, Samsung domină fără drept de apel piaţa smartphone europeană, următorul clasat – Huawei – având mai puţin de jumătate din volumul livrărilor anunţat de sud-coreeni. Cu 6.4 milioane unităţi livrate în Q2-2019, Apple ar trece cu uşurinţă la categoria „alţi producători” dacă nu am lua în calcul şi veniturile efectiv realizate de compania americană. În timp ce la numărătoarea Samsung intră şi foarte multe telefoane entry-level, în cazul Apple avem exclusiv telefoane premium cu preţuri şi de câteva ori mai mari per unitate vândută.

În ce priveşte împărţirea vânzărilor realizate de Samsung, seriile Galaxy A10, A20e, A40 şi A50 sunt responsabile pentru mai multe unităţi livrate decât orice alt producător rival, chiar şi luând în considerare întregul portofoliu de telefoane inteligente.

Însă rezultatele foarte bune obţinute de Samsung nu se datorează excluziv vânzărilor excelente obţinute la gama de buget, sancţiunile comerciale impuse rivalului Huawei de către administraţia Trump având un aport deloc neglijabil.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult