Şeful Bitdefender: Din 10 joburi deschise în industria de software se acoperă doar 4-6

Şeful Bitdefender: Din 10 joburi deschise în industria de software se acoperă doar 4-6
Deficitul de specialişti din industria IT, accentuat de migraţia IT-ştilor buni în Vest, limitează potenţialul foarte mare pe care îl are România la exportul de servicii informatice şi s-a ajuns în situaţia în care din 10 joburi deschise se acoperă 4-6, a declarat Florin Talpeş, CEO Bitdefender.
 
Citeşte şi: Bitdefender oferă un antidot pentru Petya, cea mai agresivă ameninţare din familia ransomware
 
„Sectorul de IT a crescut cu 10-15% în fiecare din ultimii ani. E vorba în primul rând de export, cu valoare adăugată mare. Există modele de dezvoltare care arată că industria de software (produse proprii, dar şi outsourcing de dezvoltare de software) poate depăşi venituri de 5 miliarde de euro, în 5-7 ani. Aceste date nu includ potenţialul industriei de servicii globale. Pentru statul român, îndeplinirea acestui potenţial înseamnă şi un volum semnificativ de taxe de încasat din industria de software”, a mai spus Talpeş.
 
 
Criza de personal din sectorul IT este accentuată de numărul limitat de absolvenţi, în condiţiile în care facultăţile livrează circa 7.000 de absolvenţi de IT pe an, iar necesarul din piaţă este cel puţin dublu. Efectul este creşterea semnificativă a salariilor oferite angajaţilor.
 
Salariul mediu în industria serviciilor informatice a ajuns anul acesta la circa 5.200 de lei net pe lună, fiind de 2,6 ori mai mare decât media pe întreaga economie.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult