Seria iPhone 12 este un succes mai mare decât a fost iPhone 11 anul trecut

20.10.2020
Seria iPhone 12 este un succes mai mare decât a fost iPhone 11 anul trecut

iPhone 12 nu reprezintă un upgrade hardware major față de generația precedentă, însă conectivitatea 5G pare să fi convins mulți utilizatori să facă upgrade la noua serie. Vineri au fost puse la vânzare primele două modele ale seriei, iPhone 12 și iPhone 12 Pro, ambele cu ecrane de 6,1”, și deja în doar câteva zile au fost comandate câteva milioane de unități. Estimările spun că în prima zi de disponibilitate, Apple a înregistrat 2 milioane de comenzi.

Comenzile de iPhone 12 sunt duble față de iPhone 11

Conform analistului Ming-Chi Kuo de la TF Securities, iPhone 12 se dovedește a fi un succes chiar mai mare decât gama iPhone 11 de anul trecut. Cu doar două modele la vânzare pentru început, față de trei pentru iPhone 11, Apple a reușit să atragă între 1,7 și 2 milioane de pre-comenzi, peste dublul pre-comenzilor de anul trecut. Atunci, iPhone 11 în varianta de bază era și mai ieftin, iar modelele Pro erau disponibile în ambele dimensiuni, și au reușit să atragă doar între 500.000 și 800.000 unități în prima zi.

Pentru perioada weekend-ului care tocmai a trecut, sunt estimate între 7 și 9 milioane de comenzi,  ceea ce sugerează că până când încep livrările vineri, 23 octombrie, Apple va depăși cu mult comenzile din prima săptămână a generației precedente. Atunci, comenzile totale pentru primele șapte zile erau estimate la 10-12 milioane de unități.

Sursa: Apple

Se pare că iPhone 12 se dovedește a fi un succes mai mare și decât se aștepta Apple, întrucât China se dovedește a fi o piață pe care noile modele au un succes mare, pe lângă SUA și Europa, unde erau așteptate vânzări multe.

iPhone 12 mini ar putea avea un succes mai mic

Conform estimărilor lui Ming-Chi Kuo, iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 Mini ar putea atrage un interes mai limitat atunci când vor ajunge în magazine în luna octombrie. Tradițional însă, modelul Max a vândut mai multe unități decât modelul Pro standard, iar de data aceasta, versiunea de top are și o cameră semnificativ îmbunătățită.

iPhone 12 și iPhone 12 Pro sunt programate însă ca pe termen lung să reprezinte între 30 și 35% din totalul telefoanelor vândute de companie. Modelul Max ar putea reprezenta 15-20%, în timp ce iPhone 12 Mini doar 10-15%. Asta pentru că în China, telefoanele mici nu se vând foarte bine.

sursa: Apple Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult