Sfaturi bune de urmat pentru achiziţia de electronice ieftine

17.09.2021
Sfaturi bune de urmat pentru achiziţia de electronice ieftine

Persoanele care doresc să îşi achiziţioneze aparate electronice ieftine trebuie să dispună de o informare completă asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale acestora, înscrise pe produs, pe ambalajul de vânzare sau în cartea tehnică. Achiziţionarea unui produs electronic reprezintă în majoritatea cazurilor o achiziţie de durată. Din acest motiv, funcţionalitatea şi siguranţa sunt principalele aspecte de care persoanele trebuie să ţină cont. Bineînţeles şi preţul este important, motiv pentru care se recomandă achiziţia cu vouchere de reduceri.

Este extrem de important să fie menţionate condiţiile de garanţie oferite, cele de întreţinere, exploatare şi instalare şi asigurarea service-ului şi a pieselor de schimb pe perioada duratei de funcţionare.

Iată câteva exemple:

Cum se alege televizorul ideal la reduceri?

Primul lucru pe care persoanele trebuie să îl facă după ce s-au hotărât să îşi cumpere un televizor este să verifice dimensiunile camerei în care va fi amplasat acesta. Un alt aspect important la momentul achiziţiei este preţul, însă şi acesta poate fi un avantaj atunci când se utilizează cupoane reduceri.

Pe de altă parte, pentru televizoarele noi contrastul reprezintă o caracteristică esenţială. Cu cât rata contrastului va fi mai mare, cu atât televizorul va putea reda imaginile mai „reale” şi mai clare.

Pentru a testa calitatea imaginii unui televizor achiziţionat, o persoană trebuie să se aşeze în faţa televizorului pe centru şi să facă câţiva paşi la dreapta sau la stânga. Dacă odată cu deplasarea în unghi se schimbă şi culorile televizorului, atunci modelul respectiv trebuie evitat.

Televizoarele LED sunt panouri LCD iluminate cu LED-uri în loc de neoane, fiind populare pentru grosimea lor extrem de mică, pentru consumul scăzut de curent şi pentru culorile vii pe care le redau. Cu toate acestea, unghiul de vizualizare este mai mic decât cel al plasmelor, iar preţurile sunt destul de mari.

Nu în ultimul rând, utilizând un cod reducere Elefant, pot fi cumpărate şi accesorii TV de calitate.

Cum se alege calculatorul performant?

Cei care urmăresc să facă o astfel de achiziţie trebuie să stabilească clar dacă au nevoie de calculator portabil (laptop sau notebook) sau de un calculator cu desktop, pe care să îl poată folosi într-un loc fix, acasă ori la birou. Înainte de a achiziţiona acest produs electronic, ar trebui sa se aibă în vedere următoarele aspecte:

  • Procesorul (CPU) – sau „creierul computerului”, reprezintă cea mai importantă componenta, deoarece de el depind efectuarea şi transmiterea comenzilor şi operaţiunilor.
  • Ventilatorul procesorului – se afla deasupra procesorului şi este lipit de acesta printr-o pastă conductoare, asigurând răcirea.
  • Placă video – aceasta este necesară pentru vizionarea filmelor HD, însă dacă persoană trebuie să editeze foto şi/sau video, este recomandat să aleagă o placă video dedicată acestui lucru. Acest aspect este valabil şi pentru pasionaţii de gaming.
  • Memoria RAM – este nevoie ca aceasta să aibă capacitate de stocare şi frecvenţă mari.
  • HDD şi SDD – primul este folosit pentru stocarea informaţiilor şi a documentelor de orice tip. Modelele noi de calculatoare stochează informaţiile şi pe SSD, astfel performanta calculatorului crescând.
  • Placă de bază – este componenta pe care sunt montate toate elementele enumerate anterior.
  • Sistemul de operare – acesta este primul program care încarcă memoria unui calculator. În prezent, cele mai folosite sisteme de operare, la nivel mondial, sunt cele dezvoltate de Windows.

Indiferent de produsul achiziţionat, este important ca persoanele care fac achizitia să se informeze cu atenţie în legătură cu cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească un televizor, calculator, laptop sau orice produs electronic. Pe lângă aspectele tehnice, pentru confortul deplin al utilizatorului, contează mult şi ambientul din camera în care vor fi amplasate. Între acestea, reducerile la electronice de la Discount.ro fac diferenţa!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News