Sfidând recesiunea globală, Samsung anunță creșterea producției de cipuri pe 3nm

31.12.2022
Sfidând recesiunea globală, Samsung anunță creșterea producției de cipuri pe 3nm

Samsung face pregătiri pentru creșterea producției de cipuri pe 3nm la cea mai mare fabrică de semiconductoare din Coreea de Sud, echipamentele de înaltă tehnologie fiind comandate deja de la furnizorul olandez ASML.

Potrivit dezvăluirilor apărute în presa sud-coreeană, Samsung va adăuga cel puțin 10 noi echipamente bazate pe litografie EUV (Extreme Ultraviolet) la cea mai mare fabrică de semiconductoare deținută în regiunea industrială Pyeongtaek. Botezată P3 și gestionată cu un colectiv de 60.000 de angajați, noua fabrică a devenit operațională din luna iulie a acestui an și este specializată în cipuri de înaltă tehnologie, cu proces de fabricație pe 5nm, 4nm și 3nm.

Echipamentele EUV nou instalate în această locație folosesc wafere de 12 inch și vor livra atât cipuri logice (ex. chipseturi pentru smartphone), cât și soluții de memorie DRAM și V-NAND.

Investind masiv în suplimentarea capacității de producție pentru cele mai avansate tehnologii de fabricație, chiar în timp ce alți jucători din industrie își reduc activitatea, Samsung speră să-și consolideze o poziție mult favorabilă pentru o eventuală revenire a pieței, așa cum s-a întâmplat în perioada imediat următoare pandemiei COVID. În plus, Samsung are nevoie de toate atuurile în fața principalului rival TSMC, cu care împarte o cotă de piață de 15.5% vs 56.1%.

Cel puțin pe segmentul cipurilor de memorie. TSMC a anunțat deja o reducere cu 10% a investițiilor anuale în semiconductori pentru anul în curs. Producătorul de cipuri de memorie Micron Technology a anunțat recent că va investi doar aproximativ 7,5 miliarde de dolari în anul fiscal 2023, în scădere de la 12 miliarde de dolari în acest an. Această reducere a investițiilor poate continua și în 2024, în funcție de situația pieței.

Samsung, pe de altă parte, a spus că nu intenționează să reducă producția de cipuri, darămite să reducă investițiile. „Plănuim să fim în spatele planurilor noastre inițiale de investiții în infrastructură”, a declarat Han Jin-man, vicepreședintele executiv al companiei pentru business-ul de memorie, în octombrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult