Sonova cumpără divizia de produse pentru consumatori de la Sennheiser

07.05.2021
Sonova cumpără divizia de produse pentru consumatori de la Sennheiser

Sennheiser, un brand german cu renume în rândul pasionaților de experiențe auditive de calitate, a anunțat că vinde divizia de produse pentru consumatori către Sonova din Elveția. Compania din urmă este cunoscută pe piața de produse de aparate auditive și implanturi care ajută persoanele cu deficiențe în auz. Nu este clar cum va afecta această tranzacție produsele Sennheiser pe termen lung, însă pentru viitorul apropiat, Sonova va continua să vândă produsele brandului german.

Sonova va continua să producă și să vândă produsele Sennheiser

Se pare că Sennheiser avea probleme financiare în ultimii ani, cauzate de concurența de pe piața de echipamente audio. În urmă cu aproape doi ani, compania a disponibilizat 650 de angajați, după ce în 2019 nu a înregistrat profit, în ciuda vânzărilor record pe care compania le-a avut. Sonova preia astfel divizia de produse pentru consumatori a Sennheiser și va continua să ofere produsele brandului german în magazine.

Chiar dacă Sonova nu vinde în general căști cu fir sau wireless, soundbar-uri sau alte produse de acest gen, aceasta este totuși în domeniul audio și probabil că va folosi tehnologiile dezvoltate de Sennheiser pentru a-și îmbunătăți portofoliul de dispozitive auditive, în timp ce tehnologiile sale dezvoltate în scopuri medicale ar putea fi folosite pentru îmbunătățirea echipamentelor Sennheiser.

„Combinând expertiza în domeniul audio cu experiența Sennheiser în redarea de sunet, alături de reputația sa de producător de echipamente de calitate înaltă, ne va permite să ne extindem oferta și să realizăm noi puncte de legătură cu clienții, mai devreme în călătoria lor auditivă”, a declarat CEO-ul Sonova Arnd Kaldowski.

Tranzacția valorează 200 de milioane de euro, însă este necesară aprobarea din partea autorităților. Cel mai probabil, aceasta va fi finalizată în cea de-a doua parte a anului, conform reprezentanților Sonova.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult