Sony Mobile concediază 200 de angajaţi din Europa în încercarea de a reduce costurile operaţionale

13.12.2018
Sony Mobile concediază 200 de angajaţi din Europa în încercarea de a reduce costurile operaţionale

Sony Mobile, divizia de smartphone-uri din cadrul gigantului japonez, nu o duce foarte bine în ultima perioadă, volumul săui de vânzări fiind foarte mic în comparaţie cu cel al altor companii cu renume de pe piaţă. Se pare însă că în următorii câţiva ani, compania va încerca să scadă costul operaţional cu 50%, iar primul pas este concedierea a 200 de angajaţi din Europa.

Cele 200 de posturi care vor fi eliberate fac parte dintr-un proiect de restructurare al afacerii pentru Europa. Aceştia sunt toţi angajaţi ai sediului central din Lund, Suedia, unde compania are în prezent aproximativ 800 de angajaţi full-time şi alţi 400 de angajaţi pe contracte de colaborare sau prin parteneri. Restructurările din prezent afectează însă doar angajaţii Sony Mobile, nu şi pe cei care sunt angajaţi prin contracte cu companii teţe.

Planul este ca acest val de concedieri să fie finalizat înainte de sfârşitul lunii martie 2019, moment în care se încheie şi anul fiscal al companiei. Deja proiecţiile Sony pentru divizia de mobile se aşteaptă la pierderi până în prima jumătate a anului 2020, însă este aşteptată o redresare a afacerii odată cu dezvoltarea reţelelor 5G. Nu este însă clar ce planuri are Sony pentru noul standard de conectivitate, însă dispozitivele sale din viitor, bazate pe acesta, ar trebui să aducă compania înapoi pe profit.

În ciuda vânzărilor slabe, Sony continuă să lanseze câte două generaţii de smartphone-uri pe an, din gamele Xperia XZ, XA şi L. Modelul XZ3 a debutat în luna august şi deja există zvonuri despre apariţia unei noi familii Xperia XZ4 (XZ4 standard şi XZ4 compact) în cadrul CES 2019, la începutul lunii ianuarie, cât şi a unor noi modele mid-range şi entry level precum presupusele Xperia XA3 şi Xperia L3.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult