Compania Space Perspective vrea să ducă oamenii în stratosferă cu un balon

19.06.2020
Compania Space Perspective vrea să ducă oamenii în stratosferă cu un balon

Space Perspective, o companie lansată recent, vrea să ducă oameni în stratosferă cu ajutorul unui balon uriaș. Primul zbor, fără echipaj, va avea loc în anul 2021.

Clienții vor fi duși la o altitudine de 30 km. De acolo, pasagerii capsulei pe care o dezvoltă compania vor avea parte de o priveliște spectaculoasă.

Alte companii din domeniul turismului spațial, precum Blue Origin sau Virgin Galactic, doresc să ducă oamenii mult mai sus, la altitudini cuprinse între 80 și 100 de km.

Capsula construită de Space Perspective se numește Neptune. Aceasta va include geamuri mari, prin care pasagerii vor putea admira Pământul. Neptune va fi dusă la mare altitudine – cu o viteză de urcare de 20 km/h – de un balon cu hidrogen.

Wi-Fi la bord și ferestre mari

Capsula va putea acomoda opt pasageri și un pilot. Zborul va dura șase ore, dintre care două vor fi petrecute la altitudine maximă.

În centrul capsulei vor fi un bar și o toaletă. Compania promite că va oferi și conexiune Wi-Fi pentru pasageri. Space Perspective vrea ca pasagerii să poată face transmisiuni live din stratosferă pe rețele de socializare. Un astfel de serviciu va fi apreciat de către cei care vor închiria capsulele pentru evenimente speciale, precum căsătoriile.

Capsulele Neptun vor fi reutilizate. Compania speră să folosească una pentru 1.000 de zboruri.

Unul dintre fondatorii companiei, Jane Poynter, a declarat că un bilet va costa jumătate din cât cere Virgin Galactic, adică 250.000 de dolari. Biletele vor fi scoase la vânzare anul viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult