Spotify se listează pe NYSE. Valoarea de piaţă a celui mai mare serviciu de streaming de muzică poate ajunge la 23 miliarde de dolari

01.03.2018
Spotify se listează pe NYSE. Valoarea de piaţă a celui mai mare serviciu de streaming de muzică poate ajunge la 23 miliarde de dolari

Serviciul de muzică online Spotify se va lista la Bursa din New York, compania mizând pe o valoare de piaţă de 23 de miliarde de dolari, în cadrul unei oferte care încalcă regulile clasice.

 

Serviciul de streaming muzical suedez îşi va lista acţiunile direct în piaţă, ocolind oferta publică iniţială, transmite Mediafax.

 

Spotify a vândut şi anul trecut acţiuni, în tranzacţii private, la preţuri cuprinse între 37,50 şi 125 de dolari pe acţiune, iar în acest an cu 132 de dolari/acţiune.

 

În baza preţurilor avansate de Spotify, valoarea de piaţă a companiei ar putea fi cuprinsă între 6,3 miliarde de dolari şi peste 23 miliarde de dolari.

 

Foto: Pixabay

 

Compania a înregistrat venituri de 4 miliarde de euro anul trecut, în creştere cu aproape 40%, de la 2,95 miliarde de euro în 2016, dar a suferit o pierdere de 1,2 miliarde dolari.

 

Spotify, care a lansat serviciul de streaming în 2008, este acum activă în 61 de ţări, cu 159 de milioane de utilizatori lunar şi cu 71 de milioane de abonaţi plătiţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult