STUDIU: 77% dintre specialiştii IT români stabiliţi în străinătate iau în calcul revenirea în ţară

25.10.2017
STUDIU: 77% dintre specialiştii IT români stabiliţi în străinătate iau în calcul revenirea în ţară
Majoritatea specialiştilor IT români stabiliţi în străinătate iau în calcul revenirea în ţară, potrivit unui sondaj realizat de DB Global Technology, centrul de tehnologie din Bucureşti al Deutsche Bank, în parteneriat cu Catalyst Solutions. Astfel, 77% dintre cei chestionaţi sunt deschişi la ideea de a se întoarce în ţară, deşi 43% sunt foarte puţin sau deloc informaţi cu privire la evoluţia sectorului IT din România. Dintre cei care nu iau în considerare revenirea în România, 40% sunt de părere că ar fi dificil să economisească bani în ţara natală. 
 
Atât specialiştii români care ar fi dispuşi să se întoarcă în ţară, cât şi cei care au revenit deja, au enumerat salariul, beneficiile extrasalariale şi oportunităţile de dezvoltare profesională printre cele mai importante criterii pe care îşi bazează decizia. De asemenea, 80% dintre cei care lucrează în străinătate consideră cruciale contextul politic, sistemul de sănătate şi cel de educaţie. 

„Estimările ANIS arată că, în 2017, industria IT din România ajunge la venituri ce depăşesc 4 miliarde de euro, iar prognozele indică posibile creşteri anuale de minimum 15% în următorii 3-5 ani. Atât segmentul companiilor mari, cât şi cel al companiilor de tip start-up sunt în plină efervescenţă şi oferă proiecte şi oportunităţi extrem de interesante. Ne aşteptăm ca în următorii ani România să se poziţioneze ferm drept cel mai activ hub de tehnologie din regiune”, a declarat Valerica Dragomir, director executiv ANIS (Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii).

IT Community Relocation Survey a fost realizat pe un eşantion de 400 de specialişti IT români stabiliţi în ţări precum Olanda, Elveţia, Germania sau Marea Britanie.
 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult