SUA ridică interdicția Huawei pentru aprovizionarea cu cip-uri, însă doar la anumite produse

27.08.2021
SUA ridică interdicția Huawei pentru aprovizionarea cu cip-uri, însă doar la anumite produse

Departamentul American de Comerț a convenit o excepție de la interdicțiile comerciale impuse anul trecut pentru Huawei, gigantul chinez putând comanda din nou cipuri esențiale, însă doar pentru o anume categorie de produse.

Plasată pe așa numita entity list a SUA, Huawei nu poate avea legături comerciale cu foștii parteneri americani și are accesul blocat la servicii și tehnologiile acestora. Interdicția vizează inclusiv procurarea sau fabricarea de produse care înglobează tehnologii brevetate în SUA, Huawei fiind în imposibilitatea de ași asigura provizii de componente esențiale, cum sunt cip-urile care ajung în componența dispozitivelor de tot felul.

Indicând o posibilă îndulcire a relațiilor cu administrația Biden, Huawei poate procura acum componente esențiale pentru dispozitive instalate la bordul autoturismelor (ex. sisteme pentru divertisment și diverși senzori).

În continuare, Huawei nu poate procura chipseturi pentru fabricarea de smartphone-uri cu capabilități 5G. Cât despre alte echipamente de rețea care includ capabilități 5G, SUA păstrează embargoul la adresa Huawei, insistând pentru respingerea oricăror achiziții din partea țărilor aliate.

Huawei este cel mai mare vânzător de echipamente de rețea din lume, dar SUA sunt îngrijorate de presupusele legături ale companiei cu Partidul Comunist Chinez. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Comerț al SUA afirmă că politicile de licențiere ale Americii continuă să „restricționeze accesul Huawei la mărfuri, software sau tehnologie pentru activități care ar putea afecta securitatea națională a SUA și interesele politicii externe.”

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult