SUA va încerca să rezolve problema deficitului de procesoare care afectează multe industrii la nivel global

12.02.2021
SUA va încerca să rezolve problema deficitului de procesoare care afectează multe industrii la nivel global

La nivel global, mai multe industrii se confruntă cu o problemă gravă legată de disponibilitatea stocurilor de componente electronice. Industria auto este nevoită să întârzie producția mașinilor din lipsă de cipuri, în timp ce companiile producătoare de console sau componente pentru PC-uri nu pot face față cererii. Plăcile video și procesoarele sunt de câteva luni greu de găsit în magazine, iar atunci când apar sunt listate la prețuri mult mai mari decât cele obișnuite. Președintele SUA, Joe Biden, va încerca să rezolve măcar parțial această problemă printr-un ordin executiv.

Noile măsuri ar putea duce la construirea de noi fabrici de procesoare în SUA

Conform Bloomberg, președintele Joe Biden va semna un document care va încerca să identifice și să rezolve problemele pe care companiile le au cu furnizorii. Acesta va cere guvernului să analizeze și să identifice punctele în care producția se lovește de probleme, cu prioritate pe bunuri critice. Aici este vorba cel mai probabil despre producția de mașini și alte dispozitive, probabil chiar și cele de natură militară.

Această mișcare ar putea pune bazele unei inițiative de a aduce producția de procesoare înapoi pe teritoriul Statelor Unite. În prezent, multe dintre procesoarele pe care le regăsim în dispozitivele mobile sau în computere sunt construite în afara Americii, în fabrici din Taiwan, Coreea de Sud sau Israel. Având în vedere creșterea crescută de cipuri la nivel mondial, stabilirea unor fabrici noi în SUA ar putea crea noi locuri de muncă și ar putea duce la creșterea economiei.

De altfel, companii americane precum Apple, NVIDIA, Qualcomm sau AMD ar putea construi cipuri local. Toate apelează în prezent la parteneri precum TSMC sau Samsung pentru a-și produce procesoarele.

sursa: Bloomberg

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult