Sumele cu care au contribuit miliardarii din Silicon Valley la lupta împotriva COVID-19. Cel mai „sărac” dintre ei a donat cel mai mult: 28% din avere

13.04.2020
Sumele cu care au contribuit miliardarii din Silicon Valley la lupta împotriva COVID-19. Cel mai „sărac” dintre ei a donat cel mai mult: 28% din avere
Jack Dorsey, șeful Twitter

Unii dintre cei mai bogați oameni de pe planetă sunt fondatori ai unor companii de tehnologie din Silicon Valley, California. Câțiva dintre acești miliardari au donat sume importante pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Printre cei care contribuie cu sume foarte mari se numără Bill Gates, co-fondator al Microsoft, Jack Dorsey, șeful Twitter, și Jeff Bezos, omul care conduce Amazon, cel mai mare retailer online din lume.

Deși sumele donate de acești oameni pentru lupta cu COVID-19 sunt uriașe pentru oamenii obișnuiți, ele reprezintă doar o fracțiune din averea lor. De exemplu, suma donată de Bezos reprezintă veniturile lui pe 11 zile, potrivit Business Insider.

Chiar și așa, gestul acestor oameni este lăudabil, ținând cont de faptul că mulți alți miliardari și milionari nu au contribuit la lupta împotriva coronavirusului apărut în China.

Cea mai mare sumă a fost promisă de Jack Dorsey, cel mai „sărac” om dintre cei pe care îi vom prezenta în articol. Acesta a anunțat că va dona o participație în valoare de 1 miliard de dolari deținută la compania lui de plăți electronice Square. Șeful Twitter avea, atunci când a făcut anunțul, o avere estimată la 3,89 miliarde de dolari. Suma donată reprezinta aproximativ 28% din averea lui.

Jeff Bezos a donat 100 de milioane de dolari organizației Feeding America, care susține bănci de alimente. Șeful Amazon avea o avere de 123 de miliarde de dolari, iar suma cu care contribuie reprezenta 0,08% din aceasta.

Co-fondatorul Microsoft Bill Gates a donat 100 de milioane de dolari prin intermediul fundației Bill and Melinda Gates, pe care o administrează împreună cu soția lui. Gates avea, când a făcut anunțul, o avere estimată la 101 miliarde de dolari, iar suma donată reprezenta 0,99% din aceasta.

Mark Zuckerberg, omul care conduce cea mai mare rețea de socializare online din lume, Facebook, și-a luat angajamentul să ofere 25 de milioane de dolari. Suma reprezenta 0,04% din averea lui, estimată la momentul respectiv la 65 de miliarde de dolari.

Foto: Flickr/JD Lasica,

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult