Tesla a înregistrat un număr record de vânzări. Speră să vândă 500.000 de mașini în 2020

22.10.2020
Tesla a înregistrat un număr record de vânzări. Speră să vândă 500.000 de mașini în 2020

În ciuda faptului că cea mai mare parte a anului 2020 am petrecut-o în cadrul pandemiei de COVID-19, anumite companii au reușit să își depășească chiar și așteptările proprii în materie de vânzări și producție. Una dintre aceste companii pare să fie Tesla, care a avut parte de un trimestru record atât când vine vorba despre producție, cât și atunci când vine vorba despre vânzări către clienți. Planul este ca Tesla să producă 500.000 de mașini înainte de sfârșitul anului 2020.

Tesla a avut parte de un trimestru cu vânzări și producție record

Conform raportului pentru trimestrul al treilea din 2020 oferit de Elon Musk către investitori, acesta a fost cel mai bun trimestru din istoria Tesla. Compania a produs un număr record de vehicule în cele trei luni care s-au încheiat în septembrie: 145.036 mașini. Dintre acestea, 139.300 au fost livrate către clienți. Astfel, în primele 9 luni din 2020, Tesla a produs 319.000 de mașini electrice.

„În timp ce atingerea acestui obiectiv a devenit mai greu, livrarea a jumătate de milion de vehicule în 2020 rămâne ținta noastră. Atingerea acestui țel depinde în primul rând de creșteri trimestriale în producția de Model Y în fabrica din Shanghai, cât și îmbunătățiri la nivelul logisticii și eficienței livrărilor la volume mai mari”, a fost declarația oficială a companiei în raportul trimestrial.

Din punct de vedere financiar, veniturile au crescut cu 39% de la an la an pentru trimestrul al treilea, în timp ce veniturile operaționale au crescut la un nivel record: 809 milioane de dolari.

Urmează lansarea capabilităților de condus autonom „Full Self Driving”

Odată cu acest anunț, Elon Musk a confirmat și faptul că sistemul Full Self Driving este acum în stadiu beta și ajunge deja la numiți clienți care au cumpărat în avans pachetul opțional. Astfel, mașinile Tesla primesc noi funcții de condus autonom:

„Începem foarte încet și continuăm cu multă grijă din cauză că lumea este complexă și dezordonată. Desigur, în timp, sistemul va colecta mai multe date și va deveni mai robust. Este important de menționat că sistemul este bazat pe o rețea neuronală generalizată. Nu este nevoie de hărți la definiție înaltă sau de o conexiune la rețele telecom. Sistemul este realizat pentru a funcționa chiar și fără conectivitate la internet și chiar dacă te afli undeva unde n-ai mai fost înainte sau nicio altă Tesla nu a mai fost. Mașina ar trebui să conducă la fel ca o persoană reală. Acesta este sistemul pe care îl dezvoltă și pe care dorim să îl lansăm anul acesta.”

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult