Tesla confirmă primul eșec major legat de investițiile în monede Bitcoin

01.02.2023
Tesla confirmă primul eșec major legat de investițiile în monede Bitcoin

Anunțată de CEO-ul Elon Musk chiar în timp ce prețul Bitcoin se apropia de maxime istorice, investiția Tesla de aproximativ 2 miliarde dolari în criptomonede a fost debarasată în mare parte la jumătatea anului trecut, criptomonedele deținute de Tesla fiind cel mai probabil vândute sub prețul de cumpărare. Însă Tesla nu ar fi renunțat decât la 75% din deținerile sale, păstrând o parte din fonduri în anticiparea bnr vremuri mai bune pentru cotațiile Bitcoin.

Între timp, declinul treptat al pieței de criptomonede s-a transformat într-un ”Bear Market” prelungit, expresia împrumutată din piețele bursiere convenționale traducându-se printr-o lungă perioadă de apatie, în care investitorii au părăsit sau au evitat plasarea de fonduri în această piață. Deși cotațiile bun bitcoin dau unele semne de revenire, pierderea este deja contabilizată în cel mai recent buletin adresat investitorilor Tesla. Astfel, compania asociază plasamentelor în criptomonede o pierdere netă de 204 milioane dolari, parțial recuperată prin tranzacții speculative care au generat venituri de 64 milioane de dolari. Altfel spus, pierderea netă este de „doar” 140 milioane dolari, raportată la fonduri în criptomonede de aproximativ 2 miliarde dolari, plasate în primul trimestru din 2021.

Cu siguranță, dacă investitorii desemnați de companie pentru administrarea acestor fonduri nu ar fi obținut acceptul pentru debarasarea timpurie a 75 % din plasamentul inițial în criptomonede, pierderile reale ar fi fost mult mai mari.

Pentru referință, anunțul lui Elon Musk privind investițiile Tesla în criptomonede a apărut într-o perioadă când cotațiile Bitcoin tocmai depășeau pragul de 35.000 USD, o simplă postare pe Twitter împingând cotațiile peste pragul de 40.000 USD. În mod similar, este de așteptat ca pierderile confirmate de Tesla să adauge la pesimismul general al investitorilor, contribuit la declinul general al pieței de criptomonede.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult