Tesla introduce Bitcoin ca metodă de plată, alimentând noi creșteri speculative ale cotațiilor

24.03.2021
Tesla introduce Bitcoin ca metodă de plată, alimentând noi creșteri speculative ale cotațiilor
Foto: Hepta

Oricând apare câte un moment de ezitare al investitorilor în a mai cumpăra Bitcoin, o veste neașteptat de bună vine să salveze reputația celebrei criptomonede. Ca și deținător al unui portofoliu considerabil de monede Bitcoin, gigantul Tesla este direct interesat de succesul acesteia, cel puțin în perioada imediat următoare.

Tesla a cumpărat monede Bitcoin în valoare de 1.5 miliarde dolari, cotația de tranzacționare fiind estimată la aproximativ 40000 dolari/Bitcoin. În prezent, cotația Bictoin este de 57000 dolari, cu tendință de creștere.

Lăsând la o parte conflictele de interese evidente, Tesla acceptă acum folosirea Bitcoin ca metodă de plată la achiziționarea de vehicule electrice, pentru clienții din Statele Unite. Însă cei care ales să folosească această opțiune ar trebui să plătească acum cu aproximativ 5% mai mult decât în ziua precedentă, vestea dată de Elon Musk mărind peste noapte prețul Bitcoin. Totuși, având în vedere volatilitatea extremă a cotațiilor Bitcoin, cei răbdători nu trebuie decât să aștepte următorul crash pentru a obține „discount-ul” râvnit. Asta, dacă nu cumva, prețul Bitcoin va continua să creastă spre noi maxime istorice.

Tesla Bitcoin

Pe lângă confirmarea disponibilității noii opțiuni de plată, Musk a oferit și câteva detalii despre modul în care Tesla gestionează criptomoneda. „Tesla folosește doar software intern și open source și operează direct nodurile Bitcoin”, a spus el într-un tweet de urmărire , „Bitcoin plătit către Tesla va fi păstrat ca Bitcoin, nu convertit în monedă fiat”.

Modul în care funcționează procesul de plată este prezentat la secțiunea Q&A de pe site-ul Tesla. Pe scurt, utilizatorii vor avea opțiunea de a scana un cod QR sau de a prelua prin comandă copy-paste adresa portofelului bitcoin în care se va face plata. Tesla precizează că orice altă formă de criptomonedă în afară de Bitcoin nu este acceptată, încercarea unei astfel de tranzacții putând duce la pierderea irecuperabilă a fondurilor respective.

Conform termenilor și condițiilor de plată în Bitcoin, mașinile sale vor continua să aibă prețuri exprimate în dolari SUA, iar clienții care aleg să plătească contravaloarea în criptomonedă raportându-se la cotația Bitcoin de la momentul respectiv. Totodată, Tesla avertizează viitorii clienți să fie deosebit de atenți la introducerea adresei Bitcoin și suma de plată, precizând că „tranzacțiile bitcoin nu pot fi anulate”, orice greșeli din care rezultă pierderea fondurilor respective urmând să fie imputate exclusiv părții care a inițiat plata.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult