Tesla nu a fost inclusă în indicele S&P 500, în ciuda capitalizării masive

07.09.2020
Tesla nu a fost inclusă în indicele S&P 500, în ciuda capitalizării masive
Foto: Profimedia Images

Tesla este cea mai valoroasă companie auto din lume, cu o capitalizare bursieră de aproape 390 de miliarde de dolari. În ciuda acestei situații, titlul nu a fost inclus în indicele S&P 500, așa cum se așteptau mulți investitori și analiști.

S&P Dow Jones Indices a decis, în schimb, să includă magazinul online Etsy, producătorul de echipamente pentru producția de semiconductori Teradyne și compania de tehnologie farmaceutică Catalent.

Citește și VIDEO: Au apărut noi detalii despre mașina electrică care a explodat în China. Ce recomandă Tesla în aceste cazuri

Cele trei companii incluse în S&P 500 au, împreună, o capitalizare bursieră de 40 de miliarde de dolari. După anunțul S&P Dow Jones Indices, acținile Etsy au crescut cu 6%, cele ale Teradyne cu 2%, iar cele ale Catalent tot cu 2%. Schimbarea în componența S&P 500 se va produce pe 21 septembrie. Cele trei companii noi vor înlocui titlurile H&R Block, Coty și Kohls.

Howard Silverblatt, analist senior al organizației care a dezvoltat indicele, nu a spus de ce Tesla nu a fost inclusă.

Tesla este considerată supraevaluată de mulți analiști

Tesla este mai valoroasă decât 95% din companiile care fac parte din indicele S&P 500. Unii analiști consideră că titlurile producătorului de automobile electrice sunt nejustificat de scumpe, iar compania este supraevaluată.

Acțiunile companiei auto, lider pe piața globală a automobilelor pur electrice, au crescut cu aproape 400% în 2020.

Includerea unei acțiuni în S&P 500 atrage un interes masiv pentru aceasta din partea investitorilor, în special a fondurilor care urmăresc evoluția indicelui.

Sursa: Autoblog

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult