Călcând pe urmele Apple, Tesla anunță divizarea valorii acțiunilor

12.08.2020
Călcând pe urmele Apple, Tesla anunță divizarea valorii acțiunilor
Foto: Hepta

Tesla a anunțat divizarea valorii acțiunilor obișnuite, la scurt timp după ce Apple a făcut același lucru. Fiecare titlu TSLA va fi împărțit în cinci acțiuni.

Măsura va intra în vigoare pe 31 august 2020. Tesla vrea ca acțiunile sale să fie mai accesibile pentru angajați și investitorii mici. La momentul redactării acestui articol, o acțiunea TSLA valora 1.374,39 dolari.

Dacă o acțiune Tesla și-ar menține constant prețul până la sfârșitul lunii, pe 1 septembrie un titlu ar valora aproximativ 275 de dolari.

Tesla are în acest moment o capitalizare bursieră de 256 miliarde de dolari, fiind cea mai valoroasă companie auto din lume.

Decizia Tesla poate avea efecte pozitive, dar nu profunde

Operațiunea este una mai mult cosmetică, dar este binevenită pentru investitorii mici, deoarece acțiunile devin mult mai accesibile. Numărul acestora a crescut accelerat în ultima vreme, pe măsură ce platformele de tranzacționare gratuite oferite de aplicațiile Robinhood și Revolut au câștigat popularitate.

Citește și: Apple anunță divizarea valorii acțiunilor. Ce înseamnă acest lucru pentru investitori

Totuși, în cele două aplicații utilizatorii pot cumpăra și fracții de acțiune, așa că prețul mare nu era un impediment. Sunt, însă, firme de brokeraj care nu permit acest lucru, iar unii investitori nu își permit să cumpere o acțiune întreagă Tesla.

După o astfel de măsură, acțiunile unei companii cresc de obicei. Capitalizarea companiei nu va crește, însă, foarte mult, deoarece investitorii mici nu au puterea financiară pentru a face acest lucru. Pentru marii investitori, schimbarea este una pur cosmetică.

Sursa: SEC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News